Aydın'da 70 bin dişi buzağı brusella hastalığına karşı aşılandı Aydın'da 70 bin dişi buzağı brusella hastalığına karşı aşılandı
Ağlıklı yaşam gurularının ilk hedef aldığı yemeğimizdi kızartma. Yağda kızartılmış her türlü yiyecek için yapılan yorumların doğruluğunu elbette sorgulamıyorum ama lezzet olarak bazı itirazlarım var. Derin yağda kızartmanın alternatifi fırında yapılan az yağlı kızartmalar kimi yemeklerde aynı tadı mümkün değil veremiyor. Hele yaz kızartması... Yağ çektirmeden nar gibi kızarmış patlıcanla yoğurdun uyumunu hangi yemek verebilir? Kırk yılda bir yapıyoruz bari en doğru kızartmayı yapalım, bunun için bazı püf noktaları hazırladım.

Kızartma derecesinden daha yüksek bir yanma derecesi olan bitkisel yağlar kullanın. Ayçiçeğiyağı bu iş için ideal. Ege’de sığ yağda kızartmalar zeytinyağıyla yapılır ve çok lezzetli olur ama artık o kadar pahalı ki kızartma için öneremiyorum.

Derin kenarlı bir tava ya da tencere seçin; kalın tabanlı ve çelik tavalar ısıyı uzun süre ve iyi muhafaza ediyor.