Gündem

Modada eylül rüzgârları esmeye başladı

Evet, havalar henüz sıcak ama sonbahar hafiften yüzünü gösterdi. Artık yeni sezonun trendlerine bakmanın zamanı... Bu sonbahar en çok hâki tonlar, leopar desen, denim ve ekose gözde olacak.

Leydi havasında: Bu sezon 1950’li ve 60’lı yılların zarif silüetlerini anımsatan stiller, son yıllarda görmeye alıştığımız spor ve sokak giyim estetiğiyle Y2K (2000’li yıllar modası) trendlerine keskin bir zıtlık oluşturuyor. Saten şık elbiseler, tüvit takımlar, inci düğmeli hırkalar, sahte kürkler ve diz altında kalan kalem etekler bu sezon şıklığın ön planda olacağını müjdeliyor. Prada, Miu Miu, Erdem gibi markalar bu zarafetin önünü açan markalardan bazıları.

Vahşi leopar: Leoparın denim parçalardan elbiselere kadar birçok parçayı ele geçirdiği ilkbahar/yaz sezonunda moda dünyasının bu desene olan ilgisini zaten görmüştük. Ancak önümüzdeki sezon, leopar dış giyimde ve örgü parçalarda da karşımıza çıkacak. Global moda platformu Tag-Walk’un verilerine bakarsak, sezonda leopar desenli parçaların sayısı tam yüzde 75 oranında artacak. Dolabınıza eklemeyi ihmal etmeyin.