Aydın'da 47 bin doz ücretsiz aşı yapılacak Aydın'da 47 bin doz ücretsiz aşı yapılacak
Tatilciler, rotasını Bursa’nın İznik ilçesine çevirdi. Çünkü İznik’te 4-10 kişi kapasiteli havuzlu villalarda günlüğü 8-12 bin TL arasında değişen fiyatlarla. Turizmci Ali Gençtürk ise bu durumu değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu.

M.Ö. 377 ve M.Ö. 64 yılında Bithynia Krallığı’na, 1080 yılında Selçuklu Devleti’ne, 1204-1261 yıllarında Bizans İmparatorluğu’na, 1331-1335 yıllarında ise Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapan Bursa’nın İznik ilçesi, bu defa tatilcilerin yeni gözdesi oldu.

Türkiye’nin en büyük 5’inci gölü, bazilikası, dünyaca ünlü çini ve seramikleri, Helenistik çağdan kalma ızgara planlı kent yerleşimi, Roma, Bizans ve Osmanlı döneminden kalan anıtsal yapıları ile kültür turizmiyle ön plana çıka, İznik, ‘müstakil tatil’ anlayışıyla tatilcilerin yeni gözdesi oldu.

Konaklama tercihlerinin değişmesi ile birlikte, yerli ve yabancı turistlerin İznik’e ilgisinin arttığına dikkat çeken turizmci Ali Gençtürk, pandemi döneminin bu değişimde önemli bir etkisi olduğunu dile getirdi. Gençtürk, pandemi dönemi, insanların tatil anlayışını kökten değiştirdiği dile getirerek şu bilgileri aktardı;

Gençtürk, tatilcilerin artık kalabalık otellerde konaklamak yerine, daha izole ve mahremiyet sunan villalar tercih ettiklerini dikkat çekerek, bu nedenle hem güvende, hem de doğayla baş başa kalmak için müstakil villaları tercih ettiğini belirtti.

Günlük konaklama bedeli 8-12 bin TL arasında değişen, 4 ile 10 kişi kapasiteli havuzlu villalar sadece yaz aylarında değil, 4 mevsim yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet verdiğini açıklayan Gençtürk, Müstakil havuzlu villaların önümüzdeki yıllarda popülerliğinin daha da artacağını ifade ederek, bu trendin devam edeceğini düşündüğünü ifade etti.

Bu durumda da müstakil villalar önümüzdeki dönemlerde daha fazla ön plana çıkacak gibi görünüyor.