Didim Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün aşılama çalışmaları sürüyor Didim Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün aşılama çalışmaları sürüyor
Açılışta Dow Jones endeksi, 200 puanın üzerinde değer kazanarak %0,52 artışla 40.555,11 puana ulaştı. Diğer önemli endekslerden S&P 500 endeksi %0,62 artarak 5.442,07 puana, Nasdaq endeksi ise %0,87 kazançla 16.835,67 puana yükseldi.

Yatırımcılar, önümüzdeki hafta ABD Merkez Bankası’nın (Fed) vereceği faiz kararı öncesinde açıklanacak ağustos ayı enflasyon verilerini beklerken, pay piyasalarında yükseliş gözlemlendi.

Analistler, temmuz ayında beklenenden yüksek gelen işsizlik oranının resesyon korkularını tetiklediğini ve risk iştahını azalttığını belirtti. Ağustos ayı istihdam verisinin beklentilerin altında kalması da ABD ekonomisine yönelik endişeleri artırdı. Bu gelişmelerin ardından geçen hafta sert kayıplar yaşayan piyasalar, haftanın ilk gününde bir miktar toparlanma eğilimi gösterdi.

Piyasalarda Fed'in eylül ayında en az 25 baz puanlık bir faiz indirimi yapması bekleniyor. Çarşamba günü açıklanacak tüketici enflasyonu ve perşembe günü yayımlanacak üretici enflasyonu verilerinin, faiz indiriminin boyutuna dair daha fazla ipucu verebileceği öngörülüyor.

Kurumsal tarafta ise Boeing, fabrika işçilerini temsil eden sendikayla anlaşmaya vararak potansiyel bir grevi engelledi. Bu haberin ardından şirketin hisseleri yaklaşık %4 değer kazandı.

ABD başkan adayları Demokrat Kamala Harris ve Cumhuriyetçi Donald Trump’ın yarın yapacakları karşılaşma da yatırımcılar tarafından yakından takip edilecek.

Kaynak : CNBC-E