Gündem

Ödeme Günleri Açıklandı! Emekliler Bu Ay Çifte Ödeme Yapılacak!

Emeklilerin bu ay yüzü gülecek! Milyonlarca emekliye çifter çifter maaş dağıtılacak. Ağustos ayında da emekliler için yeni ödeme fırsatları doğarken, bu fırsatlarla ile ilgili bilgiler işte sizlerle...

Son yapılan zamla birlikte en düşük maaş alan vatandaşları yeni düzenlemeye gidilerek, en düşük emekli maaşı 12 bin TL’ye yükseldi! Bu artış geçtiğimiz aya yetişmeyince, fark ödemeleri bu aya kaldı. Emekliler bu şekilde hem maaşlarını hem de geçtiğimiz ay içerisinde meydana gelen maaş farkını alacak. Birde üstüne bankalardan gelen ödemelerde artınca bu ay emeklilere ödeme ayı oldu.

Emeklilere en büyük fırsat ise, emekli maaş promosyonu güncellemesiyle geldi. Kamu bankaları ve özel bankalar emeklilere yeni ek ödemeler sunarken, milyonlarca emekliye ek ödeme fırsatı sunan promosyon tutarları, bankalara göre değişkenlik gösterse de SGK tarafından yayınlanan duyuruya göre, emekli promosyon tutarları en az 8000 TL, en fazla ise 12.000 TL’ye varan ödemeleri şeklinde gerçekleşiyor.

Bazı bankalar ise emekli promosyon ödemesine ek olarak ekstra avantaj sunarak 3000 TL’ye varan ekstra ödeme yapabiliyor.

SSK, BAĞ-KUR, 4C emeklilerinin merakla beklediği haber, SGK’dan geldi. SGK, Ağustos 2024 emekli maaşı ödeme günlerini açıklayarak, ödemelerle ilgili müjdeyi verdi. SGK tarafından yayınlanan duyuruya göre ödemler şu şekilde gerçekleşecek;

Yapılan duyuru göre, 4C emeklisi hem zamlı maaşlarını hem de maaş farkı ödemelerini ay başında aldığı bilgisi verilirken, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin de ek zamdan doğan maaş farkı ödemeleri 7 Ağustos’ta hesaplara geçtiği bilgisine ulaşıldı.

SGK, bu hafta emeklilere zamlı maaş ödemeleri başlayacağını duyurdu. Yayınlanan duyuruya göre, emekli maaşı ödemeleri emekli tahsis numarası son hanesine göre yapılacağı bildirilirken, SSK emeklilerine 17-25 Ağustos arasında, Bağ-Kur emeklilerine 26-28 Ağustos arasında ödenecek.