Siyaset

Ökten’den Acar’ın eleştirileri sonrası ilk açıklama

Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, partisinin Kurucu Aydın İl Başkanı Ahmet Rıza Acar’ın köşe yazısında kaleme aldığı eleştiriler ile ilgili sessizliğini bozdu. Ökten, “Kurucu il başkanımız ile sosyal medya ve basın ile haberleşmek ya da ona cevap vermek bence uygun bir usul değildir. Şahsımdan böyle bir usul beklentiniz olmasın” dedi.

AK Parti Aydın’ın Kurucu İl Başkanı Ahmet Rıza Acar, kaleme aldığı köşe yazısında AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten’i eleştirmiş, yazı Aydın’da gündem olmuştu. Acar’ın eleştirileri sonrası sessizliğini koruyan Ökten, konuyla ilgili ilk açıklamasını yaptı.

Başkan Ökten, “İl başkanlığı görevine geldiğimizde ilk yaptığımız iş önceki il başkanlarımızı ziyaret etmek ve istişare etmek oldu. İlk görüşmemi de kurucu il başkanımız Sn Acar ile yaptım. Yaklaşık iki saatlik görüşme ile birlikte Sn Acar kendisinin hazırladığı notları iletti . Bu notlar halen bende saklıdır. Hem söyledikleri Hemde notlar ile bize ilettikleri kıymetlidir. Seçim süreçleri dahil her zaman istişareye açık bir yaklaşım içerisinde oldum. Tüm önceki İl başkanlarımızı ve vekillerimizi her zaman arıyor ve davet ediyoruz. Sn Acar şahsıma her zaman ulaşabilir ve bilgi alabilir. Sormak istediği herşeyi sorabilir. Kurucu il başkanımız ile sosyal medya ve basın ile haberleşmek yada ona cevap vermek bence uygun bir usul değildir. Şahsımdan böyle bir usul beklentiniz olmasın” dedi.

PTT arazisiyle ilgili konuştu

AK Parti Aydın İl Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Türen’in sosyal medya hesabından gündeme getirdiği Efeler’deki PTT arazisinin peşkeş iddialarıyla ilgili de konuşan Başkan Ökten, detay bilgi ihtiyacı durumunda açıklama yapacaklarını söyledi.

Ökten, “Ptt yeri ile ilgili Milletvekilimiz Sn Mustafa Savaş bir açıklama yaptı. Daha detay bir bilgi ihtiyacı olursa , ilgili kurum bakanlık , Milletvekillerimiz ve İl başkanı olarak açıklama yaparız” ifadelerini kullandı.