Trabzonspor - Beşiktaş maçına deplasman taraftarı alınmayacak! Trabzonspor - Beşiktaş maçına deplasman taraftarı alınmayacak!
Türkiye, Paris Olimpiyatları'nda tarih yazmaya devam ediyor. 'Atıcılık 10 Metre Havalı Tabanca Karışık Takım'da ülkemizi temsil eden Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan ikilisi, finalde Sırbistan’a 16-14 mağlup olarak gümüş madalya elde etti. Böylece Türkiye, olimpiyat tarihinde ilk kez bu dalda madalya aldı. Dün, erkek okçuluk takımımız bronz madalya alarak Türkiye'ye ilk kez takım halinde madalya kazandırmıştı. Atıcılıkta aldığımız gümüş madalya da ikinci takım başarımız olarak tarihe geçti.

TARİHİ GÜMÜŞ

Yusuf Dikeç ile Şevval İlayda Tarhan, 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinde finali kaybetse de gümüş madalya kazandı. Atıcılık, Türkiye’nin olimpiyat tarihinde madalya sevinci yaşadığı 10. branş olarak kayıtlara geçti.

Olimpiyatta milli atıcılar Yusuf Dikeç ile Şevval İlayda Tarhan, göğsümüzü kabarttı. İki milli sporcu, atıcılıkta Türkiye’ye olimpiyat tarihindeki ilk madalyasını getirdi. 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinin finalinde Sırp sporcular Damir Mikec ve Zorana Arunovic ile karşılaşan milliler, rakiplerine 16-14 yenilerek gümüş madalya kazandı.

8-2 öne geçtikleri finali son atışta kaybeden milli sporcular, altın madalyayı kıl payı kaçırdı. Atıcılık, Türkiye’nin olimpiyat tarihinde güreş, halter, tekvando, boks, karate, atletizm, judo, okçuluk ve cimnastikten sonra madalya kazandığı 10. branş olarak kayıtlara geçti. Üst üste 5. kez olimpiyatta boy gösteren 51 yaşındaki Yusuf Dikeç, ilk madalyasına Paris 2024’te uzandı. Şevval İlayda ise ilk olimpiyatında madalya mutluluğu yaşadı.

BAKAN BAK KUTLADI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Yusuf ile Şevval İlayda’nın finalini salonda izledi. İki sporcu için tebrik mesajı yayımlayan Bakan Bak, “Olimpiyat ikincisi olan Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç’ten oluşan 10 metre Havalı Tabanca Karışık Takımımız yürekten tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.

METE GAZOZ’DAN GÖVDE GÖSTERİSİ

Olimpiyat şampiyonu okçumuz Mete Gazoz, klasik yay bireyselde son 16 turuna kaldı. İlk turda Şilili Andres Ferrada’yı 6-0, son 32 turunda da Tayvanlı Chih-Chun Tang’ı 6-2 mağlup eden Mete, rakiplerine gözdağı verdi. Milli sporcu, son 16 turunda ev sahibi Fransa’dan Thomas Chirault ile karşılaşacak. Karşılaşma 4 Ağustos Pazar günü oynanacak.

OĞUZHAN VEDA ETTİ

Milli atıcı Oğuzhan Tüzün, trapta finale kalamadı. 125 atışta 121 isabet sağlayan milli sporcu, 15. sırayı alarak olimpiyata veda etti. Rümeysa Pelin Kaya ise ilk gün elemelerini 20. sırada tamamladı. Bugünkü atışlar sonrası ilk 6 sporcu, finale yükselecek.

ESRA SON 16’DA

Kadınlar boksta Esra Yıldız Kahraman, adını son 16 turuna yazdırdı. 57 kiloda ringe çıkan milli boksör, son 32 turunda Malili Marine Colette Camara’yı 5-0 mağlup ederek tur atladı. Sporcumuz, son 16 turu karşılaşmasını 2 Ağustos Cuma günü yapacak.

SAMET-KAAN BAŞARAMADI

Erkekler 51 kiloda ringe çıkan sporcumuz Samet Gümüş son 16 turunda Kazak Saken Bibossinov’a 5-0, 80 kilo boksörümüz Kaan Aykutsun da son iki olimpiyatın şampiyonu Kübalı Arlen Lopez’e 5-0 mağlup olarak oyunlara veda etti. Samet Gümüş, Avrupa Şampiyonu olarak Paris’e gelmişti.

HATİCE ÇEYREK FİNALDE

Milli boksör Hatice Akbaş, Paris 2024’te adını çeyrek finale yazdırdı. Kadınlar 54 kiloda mücadele eden milli sporcu, son 16 turunda Avustralyalı rakibi Tiana Echegaray’ı 5-0 mağlup ederek son 8 isim arasına kaldı. Hatice, yarın oynayacağı çeyrek finali de kazanması halinde olimpiyat madalyasını garantileyecek.

NESLİHAN’DAN İLK ZAFER

Milli badmintoncu Neslihan Yiğit, olimpiyattaki ikinci maçında ilk galibiyetini elde etti. Milli sporcu, J Grubu’ndaki ikinci ve son maçında Perulu rakibi Ines Lucia Castillo’yu 21-16 ve 21-17’lik setlerle 2-0 mağlup ederek zafere ulaşmayı başardı.

VEDAT ELENDİ

Milli judocu Vedat Albayrak’ın olimpiyat macerası son 16 turunda sona erdi. Erkekler 81 kiloda tatamiye çıkan milli sporcu, son 16 turunda Japonya’dan Takonari Nagase’ye altın skorda mağlup olarak oyunlara veda etti.

MERVE 19. SIRADA

Yelken IQ Foil (Rüzgar Sörfü) 3-7. yarışları yapıldı. Milli sporcumuz Merve Vatan, üçüncü yarışı 5, dördüncü yarışı 3, beşinci yarışı 14, altıncı yarışı 20. sırada tamamlarken yedinci yarışta start almadı. Merve, ilk 7 yarış sonunda 24 sporcu arasında genel klasmanda 19. sırada bulunuyor.

ELİS 6. OLDU

Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil eden milli kürekçimiz Elis Özbay, kadınlar tek çifte çeyrek finalinde serisini 7.56.51’lik dereceyle 6. sırada tamamladı. Sıralama yarışlarına devam edecek sporcumuz bugün C/D yarı finalinde mücadele edecek.

PARİS’TE BULUŞMA

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Fransa’nın başkenti Paris’te FIFA Başkanı Gianni Infantino ile bir araya geldi. TFF Başkanlığı’na seçilen Hacıosmanoğlu’nu tekrar tebrik eden Infantino, Türkiye’nin bölge ve dünya futboluna liderlik yapabilecek potansiyelini harekete geçirmek gerektiğini, bunun için de FIFA ve TFF iş birliğinin son derece önemli olduğunu ifade etti.