TEKNOFEST 2024 Adana ziyaretçi kayıtları başladı! TEKNOFEST 2024 Adana ziyaretçi kayıtları başladı!
Osmanlı askerlerinin her gün mutlaka yediği söylenen Maraş tarhanası kışın çorba, yazın da firik olarak tüketiliyor. Kahramanmaraş tarhanasının faydalarına gelin birlikte bakalım.

Maraş'ın tescilli lezzeti tarhana, Osmanlı döneminden bu yana ilgi odağı... Yavuz'un Mısır seferinde askerlerin güçten düşmemesi için tüketilen tarhana hem yerel hem de uluslararası olarak ilgi gören gıdalardan birisidir.

Uzun ömürlü ve sağlıklı gıda tarhana, güneşte kurutulmasından dolayı D vitamini ve laktik asit bakterileriyle besin değerini de artırıyor.

Doğal ve katkı maddesi olmamasının nedeni lif ve protein kaynağı olmasında yatıyor.

Pandemi sonrasın insanların sağlıklı beslenme arayışlarında bir durak da tarhana oldu. Soğuk kış günlerinde çorba olarak tüketilen tarhana, yazın da firik olarak yeniliyor.

Maraş tarhanası, buğday ve yoğurt gibi besin maddelerinin karışımından yapıldığı için zengin bir besin kaynağıdır.

Laktik asitler sindirim sistemini destekler. Bağırsak florasını düzenler. Lif içeriği sindirim sisteminin daha kolay çalışmasını sağlar.

Tarhananın yüksek lif içeriği ve düşük yağ oranı, tok kalma süresini uzatır ve kilo kontrolüne yardımcı olur.

Düzenli tüketildiğinde kolestrol seviyesini dengelemeye yardımcı olur.

Yüksek enerji içeriği sayesinde tarhana, özellikle uzun süreli fiziksel aktivite yapanlar için ideal bir gıdadır. İçerdiği kompleks karbonhidratlar, uzun süreli enerji sağlar.