Aydın'da 70 bin dişi buzağı brusella hastalığına karşı aşılandı Aydın'da 70 bin dişi buzağı brusella hastalığına karşı aşılandı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısının ardından İzmir’de 12 Temmuz Cuma günü 18.00 sıralarında gök gürültülü sağanak başladı. Alsancak Enver Dündar Başar Sokak’ta sağanaktan korunmak için kaçmaya çalışan Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Özge Ceren Deniz suyla dolan yolda elektrik akımına kapıldı. Onu kurtarmak isteyen amatör müzisyen İnanç Öktemay da akıma kapılıp bir anda yere yığıldı. Hastaneye kaldırılan Deniz ve Öktemay, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

29 GÖZALTI KARARI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, bilirkişi ön raporuna göre olayda sorumlukları belirlenen 29 kişi hakkında gözaltı talimatı verildiğini açıkladı. Haklarında gözaltı kararı verilen 29 kişiden 18’i yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı B.K., İZSU’da görevli 1 şube müdürü, 3 kontrolör ile GDZ Elektrik Ege Bölge Müdürü ve Operasyon Yetkilisi A.S.ve işletme yöneticisi K.A.F’nin de bulunduğu belirtildi. Cinayet Büro Amirliği diğer 11 şüphelinin ise yakalanması için çalışma başlattı.