Klozet lekelerine 10 dakikada son veren tüyo; 3 malzemeli doğal çözüm… Klozet lekelerine 10 dakikada son veren tüyo; 3 malzemeli doğal çözüm…
Kirli çamaşırları temizlemede kullanılan deterjan büyük önem taşıyor. Piyasada birden fazla deterjan var. Sıvı, toz ve kapsül şeklinde satılıyor. Hepsinde amaç çamaşırları derinlemesine temizlemek. Ancak en iyi deterjan hangisi? Uzmanlar cevap verdi.

Temizlik ürünlerinin farklı şekillerde satılması tüketiciyi de bu konuda kararsız bırakabiliyor. Toz ve sıvı deterjanların bazı özellikleri birbirinden ayrışıyor. En hijyenik temizlik ürünü de merak ediliyor.

Sıvı deterjanların toz deterjana üstünlük sağladığı kıyafetler var. İhtiyaca göre tercih edilmesi gerekiyor. Ancak uzmanlar bir tanesini tavsiye ediyor.

Çamaşır yıkama konusunda sıvı mı toz mu konusunda kararsız kalanlar için uzmanlar sıvı deterjanı öneriyor. Sıvı deterjanlar daha konsantre forma sahiptir. Bu yüzden durulama gerektirmez. Kıyafetlerde oluşan yağı ve kiri etkili bir şekilde temizler.

Sıvı deterjanın bir diğer faydası da çevresel etkili azaltır. Köpürmez ve ekstra durulama gerektirmez. Enerji ve su tasarrufu sağlar.

Öte yandan sıvılar toz deterjana göre daha uzun süre saklanabilir. Kapağı açık bırakılmadığı müddetçe rutbetten etkilenmez.

Yüksek sıcaklıkta kolay çözünürler ve sıvı deterjanlar açık renk kıyafetlerde etkili olabilirler.

Uzun süre boyunca toz deterjan kullandığınızda çamaşırların rengi açılabilir ve makinede birikmelere neden olur. Bu durum da sıvı deterjanın avantajlarının daha fazla olduğunu gösteriyor.