Siyaset

“Parti yönetiminden istifa eden kadın partiliye Genel Merkez daveti!”

Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın İl Kadın Kolları’nda bir dönem aktif görev alan Münire Doğru, görevinden istifa etmesine rağmen istifasının işleme konmadığını, AK Parti Genel Merkezi’nden davet almasıyla durumu öğrendiğini açıkladı. Münire Doğru’nun bir süre önce AK Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ebru Alp Kayır ile tartışma yaşadığı iddia edildi.

Loading...

AK Parti Aydın İl Teşkilatı’nda gün geçmiyor ki yeni bir tuhaflık ortaya çıkmasın. Daha önce sık sık çeşitli iddialarla gündeme gelen teşkilatta bu kez de işleme alınmayan istifalar gündeme geldi.

Sosyal medya hesabından bir video paylaşan Münire Doğru isimli eski bir parti yöneticisi, 27 Haziran’da istifa etmesine rağmen görevinin devam ettiğini öğrendiğini açıkladı. Münire Doğru, yayınladığı videoda, “Az önce AK Parti Genel Merkezi tarafından arandım. Dış İlişkiler Başkanlığı’nın bir toplantısı olduğunu ve bana davetiye göndermek istediklerini söylediler. Çünkü Genel Merkez’de Dış ilişkiler Başkanı olarak ben görünüyormuşum. Ben de kendilerine 27 Haziran’da istifa ettiğimi ama bu süreç boyunca Dış İlişkiler Başkanlığı’ndan değil, Teşkilat Başkanlığı’ndan istifa ettiğimi kendilerine anlattım. Bir anlaşmaya vardık sağ olsunlar” dedi.

Aydın İl Kadın Kolları’nı eleştirdi

İstifasının neden işleme konulmadığını söyleyen Doğru, “Ama ben İl Kadın Kolları için şunu merak ediyorum; yani bu kişiler bilgisayar kullanmayı mı bilmiyorlar yoksa atama yapmayı mı bilmiyorlar yoksa yerimize getirebilecek birileri olmadığı için hala istifa eden kişileri çalışıyor olarak mı gösteriyorlar bunları çok merak ediyorum. Yani eğer böyleyse şu an çalışıyor görünüyorsak, eğer gerçekten Genel Merkez’de benim ismim varsa ben bu görevlerin sorumluluklarını bilmiyorum, neyin altında olduğumu, neyi yüklendiğimi şu anda bilmiyorum. Bu sistemsizlik, bu kaosun içinde nasıl bu şekilde devam edilebildiğini de çözemiyorum, anlam veremiyorum. Çözeniniz varsa bana ulaşsın” ifadelerini kullandı.

İstifalar AK Parti Genel Merkezi’nden gizleniyor mu?

Öte yandan, AK Parti Aydın İl Teşkilatı’nın yaşanan istifaları AK Parti Genel Merkezi’nden gizlemek için partinin sistemine işlemediği öne sürüldü. AK Parti Genel Merkezi’nin durumdan haberdar olmaması için kaç parti üyesinin ya da kaç yöneticinin istifasının gizlendiği henüz bilinmiyor.