TCMB'nin anketinde enflasyon tahmininde düşüş TCMB'nin anketinde enflasyon tahmininde düşüş
Toplantı, Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle başkanlığında, kurumun merkez binasında yapıldı. Bu kapsamda, haklarında soruşturma açılan AGCO Tarım Makineleri Ticaret Ltd. Şti, Argo Tractors Turkey Traktör Sanayi ve Tic. Ltd. Şti, Başak Satış Pazarlama ve Yatırım AŞ, Erkunt Traktör Sanayii AŞ, Hattat Traktör Sanayi ve Ticaret AŞ, IPSO Tarım AŞ, Kubota Turkey Makine Ticaret Ltd. Şti, Same Deutz Fahr Traktör Sanayi ve Tic. AŞ, Tümosan Motor ve Traktör Sanayi AŞ, Türk Traktör ve Ziraat Makinaları AŞ temsilcileri sözlü savunmalarını gerçekleştirdi.

Küle, toplantıda yaptığı konuşmada, traktör üretim ve pazarlama sektöründe faaliyet gösteren teşebbüslere Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla soruşturma açıldığını anımsattı.

Soruşturma heyeti temsilcisi ise soruşturmanın, bayilerin yeniden satış fiyatını tespit etmek, rekabeti kısıtlayıcı bilgi değişiminde bulunmak ve rekabeti kısıtlayıcı anlaşma yapmak suretiyle ilgili kanun maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik açıldığını ifade etti.