Gündem

ROBLOX’A NASIL GİRİLİR? 24 Ağustos Roblox nasıl oynanır, yasaksız oynanır mı?

Roblox’a BTK tarafından getirilmekte olan erişim yasağı nedeniyle oyuncular yasal olarak oyunu oynayıp, oynayamayacağını araştırmakta. Peki, ROBLOX’A NASIL GİRİLİR? 24 Ağustos Roblox nasıl oynanır, yasaksız oynanır mı?

Roblox’a nasıl girilir? Sorusu, oyuncuların gündeminde yer alıyor. BTK tarafından alınmakta olan kararın ardından gündeme geldi. Roblox'un Türkiye'de yasaklanma sebebi Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan kararla belirlenmiştir. Roblox'un Türkiye'de yasaklanma sebebi Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan kararla belirlenmiştir. Peki, ROBLOX’A NASIL GİRİLİR? 24 Ağustos Roblox nasıl oynanır, yasaksız oynanır mı?

ROBLOX’A NASIL GİRİLİR?

Roblox Türkiye'de yasaklandı. Bilgi Teknoloji Kurumu (BTK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla Roblox oyununa erişim engeli getirildi.

BTK'nın resmi açıklamasına göre, roblox.com adresine erişim, söz konusu mahkeme kararıyla engellenmiştir.

Bu nedenle oyuncular oyuna erişim sağlayamamakta ve bağlantı hatası yaşamaktadır. Buna göre oyun Türkiye’de yasaklanmıştır ve yasal olarak oynanamamaktadır.

ROBLOX FAİLED TO DOWNLOAD OR APPLY CRİTİCAL SETTİNGS HATASI

Bu erişim engeli, 07 Ağustos 2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı karar doğrultusunda uygulandı. Bu karar sonucunda birçok oyuncu, oyuna giriş yaparken "failed to download or apply critical settings" hatası ile karşılaşmaya başladı.

Hata, oyuna erişim engeli getirilmesi nedeniyle oluşmaktadır.