Gündem

Roblox'tan dikkat çeken açıklama! Roblox ne zaman açılacak? 5 Eylül 2024 Roblox gelişmesi

7 Ağustos 2024 tarihinden itibaren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime engellenen Roblox'un neden engellendiği ve ne zaman tekrar açılacağı, oyun dünyasının gündemindeki en sıcak konularından biri haline geldi. Peki, Roblox ne zaman açılacak, neden kapandı?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime engellenen Roblox hakkında son dakika açıklaması yapıldı. Roblox'tan gelen açıklama sonrası "Roblox ne zaman açılacak, açıldı mı" sorularının yanıtları gençler tarafından merak ediliyor. Peki, Peki, Roblox açıldı mı, neden yasaklandı, ne zaman açılacak?

ROBLOX NE ZAMAN AÇILACAK? Kullanıcıların programlama, oyun tasarımı ve dijital yaratıcılık gibi beceriler geliştirmesine yardımcı olabilen Roblox için geçtiğimiz günlerde erişim engeli getirildi.

Instagram'a getirilen yasağın kaldırılması ardından, Roblox'u kadar kapsayıp kapsamadığını merak edenler "Roblox açıldı mı?" araştırması yapmaya başladı.

Roblox'a getirilen erişim yasağı devam ediyor. Roblox'a erişim engelinin ne zaman kaldırılacağı henüz bilinmiyor.

ROBLOX NEDEN KAPATILDI? Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu, Roblox'un çocukların istismarına yol açabilecek içerikler barındırdığı gerekçesiyle, www.roblox.com/tr sitesi ve uygulama marketlerindeki bağlantılara erişimin engellenmesini talep etti. Bu talebi değerlendiren Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği, başvuruda yer alan dilekçeyi ve ilgili internet adresleriyle ilgili araştırma tutanaklarını inceledi. Hakimlik, İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un 8/A1. maddesi uyarınca, yaşam hakkı, kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi veya genel sağlığın korunması gibi gerekçelerle erişim engeli kararının verilmesine hükmetti. Bu kapsamda, Roblox'un Türkiye'deki erişim bağlantıları engellendi.