Hayatını kaybeden Kore Gazisi Tetik son yolculuğuna uğurlandı Hayatını kaybeden Kore Gazisi Tetik son yolculuğuna uğurlandı
75. NATO Zirvesi’nde, Ukrayna’ya 43 milyar dolarlık yeni askeri yardım, Ukrayna göklerinde daha sıkı füze kalkanı oluşturulması, F-16 savaş uçakları sevkıyatının başlatılması, yeni uzun menzilli füzelerin teslim edilmesi kararlarının alınması ve son olarak “Kiev’in kaçınılmaz olarak zamanı geldiğinde askeri ittifaka üye olacağının duyurulması” Rusya’yı küplere bindirdi. NATO zirvesinin Avrupa ve ABD’deki muhatapların Ukrayna’da barış istemediğini gösterdiğini belirten Kremlin Sözcüsü Peskov, “Kuzey Atlantik İttifakı bir güvenlik sağlama aracı değil, bir çatışma aracı” dedi.

‘KABUL EDİLEMEZ’

Peskov, “NATO’nun son Washington zirvesi Rusya’nın düşman ilan edildiğini bir kez daha kanıtlıyor. Özellikle Ukrayna’nın günün birinde muhakkak ittifaka üye olacağı nihai bildiri metnine yazılmış olması Rusya tarafından kabul edilemez. NATO’yu caydırmak için Rusya karşı önlemler almak zorunda kalacak” dedi.