KVKK'den "vatandaşların kişisel verilerinin çalındığı" iddiasına ilişkin açıklama KVKK'den "vatandaşların kişisel verilerinin çalındığı" iddiasına ilişkin açıklama

Yaşanan sürece başta ziraat odaları olmak üzere oda ve birlikler seyirci kalıyor. Yaşananlara tek tepki Aydınlı kadın üretici Emine Tıreli Yayla’dan geldi.

Aydın’da özellikle son 1 ayda yapılan operasyonlarda tonlarca sahte zeytinyağı ele geçirildi. ‘Dağlarından yağ, ovalarından bal akar’ denilen Aydın’ı sahte zeytinyağı üretim merkezine çeviren sahtekarlar kolluk kuvvetleri tarafından yakalanarak adalete teslim ediliyor. Ancak her ne kadar yakalansalar da Aydın zeytinyağının marka değeri günden güne eriyor.

Oda ve birlikler uyuyor

Dünyanın en kaliteli zeytinyağının üretildiği Aydın’da yaşanan sahte zeytinyağı vakaları vatandaşları ve gerçek üreticileri derinden üzüyor. Ziraat, ticaret, sanayi odaları ve üretici birliklerinin konuyla ilgili sessizliklerini koruması tepki topluyor.

Tek tepki kadın üreticiden

Yaşananların ardından sosyal medya hesabından tepki gösteren Aydınlı kadın üretici Emine Tıreli Yayla, “Diyecek bir şey bulamıyorum” ifadeleriyle tepkisini gösterdi. Yayla, “Gerçek zeytinyağı üreticisi olarak dağda o soğuklarda zeytin işliyoruz zeytinyağımızı mahvettiler insanlar bizden yağ alırken bile tereddüt yaşıyorlar her köylü üretici aynı sorunu yaşıyor diyecek bir şey bulamıyorum” yorumunu yazdı.

Ekran Görüntüsü 2024 09 10 222859

Ekran Görüntüsü 2024 09 10 222837