Tomislav Mijatovic'den itiraf: Anadolu Efes'in koçu olmayı beklemiyordum Tomislav Mijatovic'den itiraf: Anadolu Efes'in koçu olmayı beklemiyordum
5 yıllık imza atan En-Nesyri, “Fenerbahçe’yi seçtim, mutluyum. Kupalar kazanmaya, şampiyonluklar yaşamaya geldim. Neler yapabileceğimi de biliyorum” diye konuştu.

Fenerbahçe, Sevilla’dan forvet Youssef En- Nesyri’ye 5 yıllık imza attırdı. 27 yaşındaki Faslı forvet için düzenlenen imza törenine asbaşkan Acun Ilıcalı ve sportif direktör Mario Branco da katıldı.

En-Nesyri, “Kulüpler arasındaki görüşmeler nedeniyle transferim biraz uzadı. 2 yıl önce Fenerbahçe’ye karşı oynadım, taraftar beni etkiledi. Atmosferi sevmiştim, umarım beni de severler” dedi.

En-Nesyri, “Çok takım beni istedi, Fenerbahçe’yi seçtim. Verdiğim karardan rahatım. Sahada her şeyimi vereceğim” diye konuştu.

SORUN YARATMAM

Oynadığı takımlarda forvetlerle sorun yaşamadığını belirten En-Nesyri, “Taraftarı kazanacağımız kupalarla mutlu etmek istiyorum. Rakip forvetlere bakmam, kendime odaklanırım. Neler yapabileceğimi biliyorum.

Rekabete hazırım, kararı elbette Mourinho verecek” dedi. Fenerbahçe’yi uzun zamandır takip ettiğini belirten En- Nesyri, “Bana güvendikleri için Ali Koç ve Branco’ya teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

4 YILDA 8 TAKSİTLE 19.5 MİLYON EURO

Fenerbahçe, Youssef En-Nesyri’nin maliyetini de KAP’a bildirdi. Buna göre 5 yıllık imza atan Nesyri için Sevilla’ya 19.5 milyon euro 4 sene içinde 8 taksitle ödenecek. Faslı forvet yılda 4 milyon euro kazanacak.

TÜRK FUTBOLUNUN EN PAHALI TRANSFERİ

En-Nesyri 19.5 milyon euro ile Türk futbol tarihinin en pahalı transferi olarak kayıtlara geçti. Daha önceki rekor 24 yıl önce Galatasaray’a 17.05 milyon euro ile gelen Jardel’e aitti.

4 HAFTA ÖNCE ANLAŞTIK

Acun Ilıcalı, “Transfer gecikince taraftar telaşlandı. Ancak biz 4 hafta önce Nesyri ile anlaştık. Sevilla ile pazarlık uzadı. Böyle bir oyuncuyu 20 milyon euronun altında almak başarıdır. Çünkü geçen yıl 40 milyon euroluk teklif almıştı. Başkanımız pazarlıkta ölümü gösterip, sıtmaya razı ediyor” dedi.

BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ

Ilıcalı, “Ben Fenerbahçe’de aynı anda üç 9 numara (En-Nesyri, Dzeko ve Cenk Tosun) birden görmedim. Gören varsa söylesin. Bonservisin 4 yıla, 8 takside bölünmesi de ayrı başarıdır” diye konuştu.

FERDİ İÇİN 30 MİLYON YETMEZ

Acun Ilıcalı, “Ferdi’ye gelen 30 milyon euroluk teklif bizi heyecanlandırmıyor. Aklımızın almadığı bir teklif gelmediği sürece oyuncu satmayacağız. Ciddi teklifler var ama konuşulanlar bizi tatmin etmiyor” dedi.

YÜZDE 95 TAMAM

İmza töreninde konuşan sportif direktör Mario Branco ise şunları söyledi: “Böyle bir golcüyü bu tarihte getirmek çok önemli. Transferlerin yüzde 95’ini tamamladık. Jose Mourinho’nun ana opsiyonlarından biriydi. Aslında hepimizin ortak hedefiydi.”

ÖZEL ÇALIŞTI

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 2’nci ön eleme turu rövanş maçında Lugano ile oynayacağı maç öncesi günü izinli olarak geçirdi. Yeni transfer Youssef En-Nesyri ise kendisi için hazırlanan özel program eşliğinde çalıştı.