Futbolda 1. transfer ve tescil dönemi yarın sona eriyor Futbolda 1. transfer ve tescil dönemi yarın sona eriyor
Fenerbahçe, ön libero takviyesi için rotayı İngiltere’ye çevirdi. Ada basını, sarı-lacivertlilerin 26 yaşındaki Fildişili oyuncu için Premier Lig ekibi Nottingham’a 18 milyon euro bonservis ve 2 milyon başarı bonusu içeren teklifte bulunduğunu duyurdu.

Fenerbahçe, transferde büyük oynuyor. Nokta atışı takviyelere odaklanan sarı-lacivertliler, aradığı ön liberoyu İngiltere’de buldu. Yönetim, Nottingham forması giyen İbrahim Sangare için harekete geçti. Ada basını, Kanarya’nın 26 yaşındaki Fildişili futbolcu için Premier Lig ekibine 18 milyon euro bonservis ve 2 milyon başarı bonusu içeren teklifte bulunduğunu duyurdu.

Haberde, Fenerbahçe’nin kaliteli bir ön libero transferi için önemli bir bütçe ayırdığı belirtildi. Geçtiğimiz sezon PSV’den 35 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Nottingham’a transfer olan Sangare’nin, 2028 yılına dek sözleşmesi bulunuyor. Premier Lig’de görev yaptığı 17 maçta skor katkısı veremeyen yıldız futbolcu, 43 kez forma giydiği Fildişi Sahili Milli Takımı’nda ise 11 gol üretmişti.

WESLEY HAMLESİ

Kanarya için bir transfer iddiası da Brezilya’dan geldi. Esportiva’nın haberi göre Fenerbahçe, Corinthians forması giyen Wesley Teixeira’nın transferini bitirme aşamasına geldi. Sarılacivertlilerin, 19 yaşındaki sol kanat için Brezilya ekibine 18 milyon euroluk teklifte bulunduğu kaydedildi. Corinthians ile 2024’te 39 maçta süre bulan Wesley, 5 gol attı ve 1 asist yaptı.

NESYRİ RÖTAR YAPTI

Fenerbahçe’nin, Youssef En-Nesyri’ye kavuşması bir gün gecikmeli gerçekleşecek. Dün İstanbul’da olması beklenen Faslı forvetin gelişi bugüne ertelendi. 27 yaşındaki futbolcunun, özel işleri nedeniyle gelişini bir gün ertelediği ortaya çıktı. Sevilla’nın, takımdan ayrılması kesinleştiği için idmana çıkmadığını açıkladığı Nesyri’nin bugün Fenerbahçe için sağlık kontrolünden geçmesi bekleniyor.

DOKUZ İSME YOL GÖRÜNDÜ

Fenerbahçe’de teknik patron Mourinho, 9 futbolcunun üzerini çizdi. Portekizli teknik adamın UEFA listesine almadığı isimlerin arasında Cengiz Ünder ile yeni transfer Levent Mercan’ın da olması dikkat çekmişti. Sarı-lacivertlilerin tarihteki en pahalı transfer olan Cengiz’in kiralanması ya da satılması gündemde. ‘Özel biri’nin gözüne giremeyen diğer isimler ise Samet, Peres, Crespo, Zajc, Emre, Burak ve Umut.

UMUT NAYİR KONYA’YA

Mourinho’nun, UEFA kadrosuna yazmadığı 9 futbolcudan biri olan Umut Nayir’in yeni adresi netleşiyor. Konyaspor’un, 31 yaşındaki forvet için sarılacivertlilerin kapısını çaldığı öğrenildi. Umut, geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giydiği Pendikspor’da 18 resmi maça çıktı. Deneyimli futbolcu bu karşılaşmalarda 5 gol ve 1 asistlik katkı sağladı.

SERDAR’IN YENİ ADRESİ ALANYA

Fenerbahçe ile olan sözleşmesi sezon sonunda sona eren Serdar Dursun, Alanyaspor ile prensip anlaşmasına vardı. Başkan Hasan Çavuşoğlu ile görüşmelerde bulunan tecrübeli forvetin, Akdeniz ekibiyle el sıkıştığı öğrenildi. 32 yaşındaki futbolcunun, kısa süre içinde resmi imzayı atıp Topuk Yaylası kampına katılması bekleniyor.

MAİNZ TAKİPTE

Sarı-lacivertlilerde gözden çıkarılan Samet Akaydın, EURO 2024’teki performansının ardından Avrupa takımlarının dikkatini çekmişti. Alman ekibi Mainz’ın, milli stoperi satın alma opsiyonu ile kadrosuna katmak istiyor. 30 yaşındaki futbolcu, geçtiğimiz sezon Fatih Terim’in çalıştırdığı Panathinaikos’a kiralanmıştı.

GENÇ EMİR’E TALİP VAR

Fenerbahçe’nin genç oyuncularından Emir Ortakaya’ya talip var. Kocaelispor Başkanı Recep Durul, 20 yaşındaki stoperin yeşilsiyahlı formayı giymek istediğini açıkladı. Durul, “Emir, başarılı bir futbolcu. Elbette talipleri çok. Ancak o, Kocaelispor’da oynamak istiyor. Tabii transfer döneminde her şey olabilir. Biz resmi teklifimizi yapacağız” diye konuştu.

MOURİNHO’YA ÖZEL TABLO

Sanatçı Ersan Kay, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho için özel bir tablo yaptı. Mourinho ve çocuklarını içeren bir tablo yapan Kay, yaptığı eseri Portekizli teknik adama teslim etti. Tablodan dolayı çok mutlu olan deneyimli teknik adam, Kay’a teşekkürlerini iletti.

FENERBAHÇE’DEN KORKUYORDUM

Fenerbahçe, Lugano’yu elemesi halinde Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Lille ile karşılaşacak. Fransız ekibinin kalecisi Lucas Chevalier, sarı-lacivertlilerden korktuğunu söyledi. Chevalier, “Fenerbahçe, Lugano önünde favori. Fenerbahçe’den korkuyordum. Çünkü eşleşebileceğimiz en tehlikeli takım olduklarını düşünüyorum. Onların karşısında Şampiyonlar Ligi’ni hak etmek zorundayız” dedi.

ONLAR ÇOK GÜÇLÜ

Fenerbahçe hakkında bir itiraf da Lille Başkanı Olivier Letang’dan geldi. Devler Ligi’nde gruplara kalmak istediklerini dile getiren Letang, “Dünyanın en büyük kulüp yarışmasında olmak istiyoruz. Fenerbahçe, 3. ön eleme turunun en güçlü takımlarından biri olarak görünüyor. Rüzgarlar aleyhimize olsa bile uçakların rüzgara karşı havalandığını hepimiz biliyoruz” ifadelerini kullandı.