Yarım asırlık traktörüne gözü gibi bakıyor Yarım asırlık traktörüne gözü gibi bakıyor
Google’a rakip olacağı iddia edilen yapay zeka desteği ile ön plana çıkan SearchGPT, internet kullanıcılarının gündeminde yer alıyor. Peki, SearchGPT nedir? SearchGPT ne işe yarar, nasıl kullanılır? SearchGPT nereden kullanılıyor?

SearchGPT nedir? Sorusu, gündemde yer alması ile birçok kişi tarafından merak ediliyor ve nasıl kullanıldığına dair araştırmalar gerçekleştiriliyor. Openia tarafından geliştirilmekte olan bu arama motoru, internet kullanıcılarının dikkatini çekmeyi başarıyor. Peki, SearchGPT nedir? SearchGPT ne işe yarar, nasıl kullanılır? SearchGPT nereden kullanılıyor?

SEARCHGPT NEDİR?

SearchGPT internet üzerindeki bilgilere gerçek zamanlı erişim sağlayan ve yapay zeka destekli bir arama motorudur. SearchGPT, ayrıca bulduğu bilgileri gerçek zamanlı olarak analiz ederek kullanıcılara özetlenmiş bilgi de verebilecek. OpenAI, yapay zeka destekli SearchGPT arama motorunu duyurdu. Böylece SearchGPT, hızlı ve direkt olarak yanıt verebilen bir arama motoru olacak. Ayrıca SearchGPT içerisinde Görsel yanıtlar özelliği de ön plana çıkan özelliklerinden bir tanesi oluyor. 

SEARCHGPT NASIL KULLANILIR?

SearchGPT henüz 10 bin test kullanıcısına açık olarak kullanılabiliyor. ChatGPT’ye entegre edilmesi beklenmekte olan SearchGPT, henüz doğrudan herkese açık bir şekilde kullanılamamaktadır. 

SearchGPT’nin şu anlık sadece 10 bin test kullanıcısına açık olmasının sebebi ise SearchGPT için geri bildirim alabilmektir.

OpenAI Üst Yöneticisi Sam Altman X hesabından yaptığı paylaşımda, "Aramayı bugün olduğundan çok daha iyi hale getirecek alan olduğunu düşünüyoruz. SearchGPT adında yeni bir prototipi başlatıyoruz.

Prototipten öğreneceğiz, onu daha iyi yapacağız ve ardından gerçek zamanlı ve maksimum düzeyde yararlı hale getirmek için teknolojiyi ChatGPT'ye entegre edeceğiz." Açıklamalarında bulundu.