Bozdoğan'da marketler denetlendi Bozdoğan'da marketler denetlendi
Emekli olma yılına göre maaş oranlarında farklılık olur mu yoksa fark etmez mi? sorusu merak konusu olurken SGK uzmanı, emekli aylıklarına uygulanan maaş artış oranı ile güncellenen kat sayısı arasındaki olumlu ya da olumsuz farkı emekli olunacak yıl göre fark gösterir diyerek. Emeklik ile ilgili açıklamalarda bulundu…

SGK Uzmanı Muzaffer Şahin, milyonlarca vatandaş tarafından merak konusu olan soruya yanıt vererek, konuyla ilgili bilgileri aktardı. Şahin, emekli günü gelen vatandaşların 2024'te emekli olmak mı, yoksa 2025'te emekli olmak mı daha avantajlı? Sorularına şu şekilde yanıt vererek açıklama yaptı.

SGK uzmanı Şahin, emekli aylıklarına uygulanan maaş artış oranı ile güncellenen kat sayısı arasındaki olumlu ya da olumsuz farkı emekli olunacak yıl göre fark gösterir diyerek, ayrıntıları emekli olunacak yılın kat sayısı belirlediğine dikkat çekerek, 2024 yılında emekli olan sigortalıların 2025 yılında emekli olacak sigortalıya göre yaklaşık olarak %30 ila %34 arasında fark olacağının hesaplandığını dile getirdi.

SGK uzmanı, emekli aylıklarına uygulanan maaş artış oranı ile güncellenen kat sayısı arasındaki olumlu ya da olumsuz farkı emekli olunacak yıl göre fark gösterir diyerek. Konuyla ilgili şu bilgileri aktardı;

SGK uzmanı Muzaffer Şahin yapmış olduğu açıklamasında, özel sektörde çalışanların 31 Aralık 2024 tarihine kadar kamuda çalışan işçilerin ise 14 Ocak 2025 tarihine kadar emeklilik başvurusu yapması durumunda, 2025 yılına kıyasla daha avantajlı olacağı yönünde açıklama gelerek, bunun nedenin ise, belirtilen tarihte emeklilik dilekçesini veren kişilerin 2024 yılındaki zam oranlarından faydalanabileceği ve bu durumda da, emekli maaşları daha yüksek olacağını aktardı.