Aydın'da 70 bin dişi buzağı brusella hastalığına karşı aşılandı Aydın'da 70 bin dişi buzağı brusella hastalığına karşı aşılandı
Simit fiyatıyla ilgili açıklama yapan Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Güler, 27 Temmuz’da güncellenen simit fiyatlarına yapılan zam haberiyle ilgili açıklama yaparak, simidin gramajında indirime gitmediklerini, 15 gram artırdıklarını belirtti.

Samsun’da simit fiyatlarına yapılan zam sonrasında kafaları karıştıran sorulara yanıt veren, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Güler, simidin gramajında artırdıklarını belirterek, “Simitte yüzde 50 gibi bir zam söz konusu değil. Bir gramaj indirimi de yok” dedi. Peki Samsun’da zam sonrası simit fiyatları ne kadar oldu? Diyorsanız eğer, yeni zamlı fiyat listesi şu şekilde;

Zam öncesi Samsun’da 65 gram simit 7,5 TL’den satılırken, simitlerin gramajını 15 gram daha arttı. Bu durumda da yeni tarife ile birlikte, Samsun’da 80 gram simit yüzde 10,8 zamla 10 TL’ye satılmaya başladı.

Simit fiyatlarına yapılan zam ile ilgili açıklama yapan SESOB Başkanı Güler, “artan maliyet ve girdi oranlarına göre esnafın ayakta kalması adına düşük düzeyde bir zam yaptık” diyerek kamuoyuna duyurdu.