Aydın İl Tarım’dan üreticilere ‘ilaçlama’ çağrısı Aydın İl Tarım’dan üreticilere ‘ilaçlama’ çağrısı
Tekirdağ Barosu avukatı Ergün Vardar, teklifin Hayvan Hakları Evrensel Bildirisi’ne aykırı olduğunu savundu. Vardar’ın, teklifle ilgili eleştirileri ve sorunun çözümüne ilişkin önerileri şöyle:

“YENİ DÜZENLEMEYE GEREK YOK: 20 yıllık Hayvanları Koruma Kanunu yetersiz değil hatta vizyonu oldukça geniş bir kanun. Hayvanların öldürülmesini öneren bir değişikliğe değil mevcut kanundaki hükümlerin uygulanıp denetlenmesine ihtiyaç var. Bu yapılmazsa popülasyon kontrol altına alınmayacak.

BELEDİYELER İŞİNİ YAPMADI: Bazı büyükşehir belediyeleri yasa ile zorunlu olan hayvan barınak ve bakım evlerini kurmamış veya alt ilçe belediyelere bu işi devretmiştir. “Hayvan Koruma Kanunu’na göre; sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, aşılanması, küpelenmesi ve olası kaza, hastalık gibi durumlarda tedavi etmek yahut ettirmek belediyelerin görevleri içinde zorunludur. Sokaktaki hayvan nüfusunun kontrol edilemeyecek bir noktaya gelişinin sebebi zamanında bu nüfusu durdurmak için kendilerine verilen tanımlı görevleri yapmayan belediyelerdir. Hayvanların öldürülmesiyle ilgili yasa asla çözüm değildir.