Tomislav Mijatovic'den itiraf: Anadolu Efes'in koçu olmayı beklemiyordum Tomislav Mijatovic'den itiraf: Anadolu Efes'in koçu olmayı beklemiyordum
Galatasaray, Konyaspor deplasmanında Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper’le 3 puanı kaptı. Ev sahibi ekibin tek golü Oğulcan’dan geldi. Yeni sezonda ilk iki maçında galibiyet alan sarı-kırmızılılar, rotayı Young Boys maçına çevirdi.

Trendyol Süper Lig’de 2. haftanın açılış maçında son şampiyon Galatasaray, Konyaspor’u deplasmanda 2-1 mağlup etti. Aslan, 41. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle öne geçti. Kerem’in golünde asisti Mauro Icardi yaptı. 45. dakikada rakibine yanıt veren Konyaspor Oğulcan Ülgün’le skoru 1-1’e eşitledi ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı.

59. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun pasında vuruşuyla topu filelere gönderen Barış Alper Yılmaz maçta Galatasaray’ı bir kez daha öne geçirdi. Mauro Icardi 76. dakikada topu ağlarla buluştursa da VAR incelemesinin ardından Torreira’nın rakibine faul yaptığı gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı. Cim Bom, ilk iki haftada 6 puana ulaştı. Galatasaray, 21 Ağustos Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Young Boys’a konuk olacak.

ÜÇÜNCÜ GOL VAR’DAN DÖNDÜ

Aslan, Mauro Icardi’yle üçüncü golü buldu. Golden önce Torreira’nın rakibine faul yaptığı yönünde VAR’dan uyarı alan hakem Direnç Tonusluoğlu, monitöre gidip pozisyonu izledi. Tonusluoğlu, pozisyonun faul olduğuna karar verip sarıkırmızılıların attığı golü geçersiz saydı.

ANLAYAMADIK!

Galatasaray Kulübü, iptal edilen gol sonrası sosyal medyadan tepki gösterdi. Sarı-kırmızı kulüp, “Icardi’nin golü anlayamadığımız bir nedenden dolayı VAR tarafından iptal ediliyor” yorumunu yaptı.

ICARDİ HAZIRLIYOR AKTÜRKOĞLU ATIYOR

Galatasaray’ın son iki sezon yaşadığı şampiyonluklarda önemli rol oynayan Mauro Icardi ve Kerem Aktürkoğlu, Konya’da sahne aldı. Icardi’nin klas pasını Aktürkoğlu, gole çevirdi. Icardi’nin sarı-kırmızılı formayla en çok asist yaptığı ismin Kerem’in olması dikkat çekti. Arjantinli golcü, milli futbolcunun 4 golünde asist yapan isim oldu.

GALATASARAY’IN HİZMETÇİSİYİM

Avrupa’ya transfer olacağı yönünde iddialar çıkan Kerem Aktürkoğlu, Konya’da golünü attı. Milli futbolcu, “4 sezon, 170 küsür maç. Galatasaray’daki misyonumu, beni ne beklediğini biliyorum. Görev verildiği takdirde Galatasaray armasını, formasını en iyi şekilde temsil edeceğim. Amacım her zaman Galatasaray’a hizmet etmek” dedi.

DEPLASMAN AVCISI BARIŞ ALPER

Barış Alper, deplasmanlarda hayat veriyor. Konyaspor deplasmanında ağları bulan milli futbolcu, oynadığı son 7 deplasmanda 5. golüne imza attı. Avrupa’dan birçok kulübün takibinde olan Barış Alper, sarı-kırmızılı formayla bu sezon ilk kez ağları havalandırdı.

BENİM İÇİN ZOR DÖNEM

Galatasaray’ın hocası Okan Buruk, Konyaspor deplasmanında önemli galibiyet aldıklarını belirtip çarpıcı konuştu. Buruk, “Sakatlarımız ve transfer süreci var. Bu dönem benim için çok zor oluyor. Herkesin kafası karışık... Kalmak isteyen, gitmek isteyen... Transfer dönemi kapansın diye bekliyorum. Bir oyuncu bizden ayrılana kadar bizim oyuncumuzdur. Kerem’in hep Avrupa hedefi vardı. Bazen görüşmeler oluyor. Zaha da öyle. Kalırsa da çok önemli, değerli oyuncular. Transfer yapabilmek için limit açmamız gerekiyor” dedi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Galatasaraylı yönetici İbrahim Hatipoğlu VAR’da görev alan Volkan Bayarslan’a tepki gösterdi. Hatipoğlu,”Akıl almaz biçimde gol iptal edildi. VAR müdahalesi hiç gerekmediği pozisyon. Defalarca izledik. Fiziksel temas yok. TFF Başkanımızın yaptırımları ve düşüncelerini merakla bekliyorum. Takipçisi olacağız” dedi.

ZAHA UEFA KADROSUNDA

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi play-off turunda karşılaşacağı Young Boys maçının kadrosunu UEFA’ya gönderdi. Kadroda ayrılması gündemde olan Wilfried Zaha’nın yer bulması dikkat çekti. Eyüp Aydın, Sergio Oliveira, Yusuf Demir ve Halil Dervişoğlu da kadroda yer almadı.

SARA’DAN KÖTÜ BAŞLANGIÇ

Sarı-kırmızılıların Norwich City’den 18 milyon euro karşılığında transfer ettiği Gabriel Sara, Konya’da ilk 11’de maça başladı. Hatayspor karşısında oyuna sonradan giren sambacı, ilk kez 11’de yer aldı. Sara, 5.25 km ile ilk yarının en çok mesafe kat eden oyuncusu olurken toplamda 14 top kaybıyla dikkat çekti.

KÖHN HASTALANDI

Cim Bom’da gönderilmesi beklenen isimlerden Derrick Köhn, Konyaspor maçının kadrosunda yer almadı. Kulüpten yapılan açıklamada, “Köhn, üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle Konyaspor maçı kadrosundan çıkarılmıştır” denildi. Bu arada yeni transferlerden Elias Jelert de ilk kez kadroda yer aldı ve 83. dakikada oyuna dahil olup siftah yaptı.