Aydın'da 47 bin doz ücretsiz aşı yapılacak Aydın'da 47 bin doz ücretsiz aşı yapılacak
Yayınlanan verilere göre, 2 Ağustos haftasında Kur Korumalı Mevduatlar 67,7 milyar TL gerileyerek, son 6 ayın en hızlı gerilemesi yaşadığı bilgisine ulaşılırken, son veriyle birlikte KKM büyüklüğünün 1,8 trilyon TL’nin altına geldiği bilgisine ulaşıldı.

BDDK tarafından yapılan çalışmalarla birlikte, KKM ile ilgili alınan karar Resmi Gazete’de yayımlanarak, kamuoyuna duyuruldu. Resmi Gazete’de yer alan düzenlemeye göre, Kur Korumalı Mevduatların 6 ay vadeli olanlarda yüzde 7,5, 1 yıla kadar vadeli olanlarda ise yüzde 5 stopaj getirildiği bildirildi. Ayrıca, Stopaj uygulaması aynı oranlarda altın dönüşümlü hesaplar ve kur korumalı katılım hesapları için de uygulanacağı açıklandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayınlanan duyuru sonrasında, yayınlanan verilere göre, 2 Ağustos haftasında kur korumalı mevduatlar 67,7 milyar TL gerileme yaşadığı ve söz konusu gerilemenim son 6 ayın en hızlı gerilemesi olarak kayıtlara geçtiği bildirildi.

Ayrıca, son veriyle KKM büyüklüğünün 1,8 trilyon TL’nin altına geldiği bildirildi. Tüm bunlara ek olarak, Temmuz başı itibarıyla şirketlerin KKM yönelik vergi avantajları sonlandırılırken, kur korumalı mevduatlara 1 Ağustos itibariyle stopaj uygulaması geldi.