Dikey İnişli Roket Yarışması başlıyor Dikey İnişli Roket Yarışması başlıyor
Faturalardaki yüksek artış yaşam maliyetlerini kat kat artırıyor. Pek çok ailenin sıkıntılı durumlar yaşamasına sebep oluyor. Bulaşık makinesindeki bu gizli düğmeye bir kez bastığınızda su faturası yüzde 50 düşük geliyor.

Bulaşık makinesi üreticilerinin dikkat çektiği ancak çoğu kez gözden kaçan ve enerji miktarını yüzde 30 düşüren gizli bir düğme var. Bakın o düğme ne işe yarıyor.

Bulaşıkları yıkarken makineye ne kadar bulaşık yüklemeniz gerektiğini iyi bilmeniz gerekiyor. Pratik olarak kapasitenin üstüne çıkmamanız gerekiyor.

Makinenin daha çok su kullanmasını engellemek için bu gizli düğmeden yararlanmanız gerekiyor. Eko, diğer adıyla Eco! Uzmanlar bu düğmeyle kullanılan enerjiden yüzde 20 oranında tasarruf yapılabileceğini söylüyor.

Genellikle eco ayarıyla ilgili yanlış bilinen bir durum var. O da bu ayarın daha çok enerji harcamasıyla ilgilidir. Eko ayarı bulaşıkları daha düşük sıcaklıkta ve daha az su kullanarak yıkıyor.

Bulaşıkları elde yıkamak maliyeti de azaltmıyor. Bu yanılgıyı oradan kaldırmak için şu durum önemli:

"Elde bulaşık yıkamak ortalama bir hanenin su kullanımının %4'ünü oluştururken, bulaşık makineleri yalnızca yüzde 1'ini oluşturuyor" Elde yıkama ile bulaşık makinesinde yıkama olayı kesinlikle kıyaslanmamalıdır.

Buna ek olarak, suyun etkili bir şekilde yıkayabilmesi ve yeterli temizliği sağlaması için en önemli faktörlerden biri makineyi ne kadar doldurduğunuzdur.