Aydınlı dağcılar, Batı Torosların en yüksek ikinci dağına tırmandı Aydınlı dağcılar, Batı Torosların en yüksek ikinci dağına tırmandı
Son lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası’nın sahibi Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda ‘Süper’ bir maçla sezonu açıyor. İki ezeli rakibin de hedefi sezona kupayla başlamak.

Türkcell Süper Kupa finali bugün sahibini buluyor. Süper Lig’de şampiyonluğa ulaşan Galatasaray ile Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda saat 20.45’te kozlarını paylaşacak. Dev heyecan atv ekranlarından yayınlanacak. Mücadeleyi Atilla Karaoğlan yönetecek.

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’nin sahadan çekilmesiyle Süper Kupa’nın sahibi olmuştu. Sarı-kırmızılıların tarihinde daha önce 7 Süper Kupa bulunurken bu başarılarına Beşiktaş karşısında bir yenisini daha eklemek istiyor.

Beşiktaş, bu kupayı 3’üncü kez kazanabilmek için sahaya çıkacak. Geçen sezon ligde sergilediği performansla beklentilerin uzağında kalan Kartal, yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst ile Rafa Silva ve Immobile gibi yeni yıldızlarıyla taraftarına kupa hediye ederek girmeye çalışacak.

9. RANDEVU

1965-1966 sezonundan bu yana Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Süper Kupa adlarıyla düzenlenen organizasyon, Galatasaray ve Beşiktaş’ı 8 kez karşı karşıya getirdi. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Cim Bom 4, Beşiktaş ise 2 kez şampiyonluk sevinci yaşadı. İki takım arasındaki iki Süper Kupa mücadelesinde ise takımlar birer kez kupayı kaldırdı.

356. DERBİ

Ezeli rakipler, bugün tarihlerinde 356. kez karşı karşıya gelecek. Taksim Stadı’nda 22 Ağustos 1924’te Beşiktaş’ın 2-0’lık galibiyetiyle başlayan rekabette, geride kalan 355 maçın 127’sini Galatasaray, 114’ünü ise Beşiktaş kazandı. Rakiplerin 114 karşılaşması ise beraberlikle sonuçlandı.

BURUK: DAHA HAZIRIZ

Galatasaray’ın hocası Okan Buruk, derbiyle ilgili şunları söyledi: “Kazanmak kaybetmek önemli ama kazanan bu seneyi kazanmayacak, kaybeden bu sezonu kaybetmeyecek. Bu yaz dönemi daha çok oyuncuyla kamp yaptık. Daha az değişim var takımda. Daha hazır lige başlayacağımızı düşünüyorum. Bu sene daha hazırız. Gio hocaya ‘Hoş geldin’ demek istiyorum. Müzemize bir kupa daha götürmek istiyoruz. Sakatlığın olmadığı bir maç olsun. Kupadaki yeni format takımlar için sorun olmayacak.”

BRONCKHORST: ÇOK ÖZEL

Beşiktaş’ın hocası van Bronckhorst, karşılaşmayla ilgili şöyle konuştu: “Türkiye’deki ilk rekabetçi maçım olacak. İki takım da hak ederek buradalar. Taraftarımızın desteğiyle rekabetçi bir maç oynayacağız ve kupayı kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Maç bir kupa kazanma fırsatı ve derbi olmasından dolayı da çok özel. Kazanırsak da kaybedersek de beraberinde gelen duyguları yaşayacağız. Kısa vadede kazanmak da kaybetmek de farklı duygular getirecektir.”

ESPRİLER HAVADA UÇUŞTU

Basın toplantısında Buruk ve Gio ile Muslera ve Necip arasında gülümseten diyaloglar yaşandı. Hollandalı hoca, kupayla poz verilmeden önce Buruk’a “Sen sandalyenin üzerine çık” diyerek kısa boy şakası yaptı. Toplantı sırasında Buruk’un “Kim daha eski?” sorusuna Necip “Yaş anlamında mı?” derken Muslera, “Şşş. Mikrofon açık” yanıtını verince neşeli görüntüler ortaya çıktı.

BİR GALİBİYET ÇOK ANLAMLI OLUR

Fernando Muslera, maça iyi hazırlandıklarını söyledi. Uruguaylı eldiven, “Birçok sene geçirdim Galatasaray’da. Kupa finali ilk maçımız olacak. Çok büyük bir rakibe karşı, Beşiktaş’a karşı mücadele edeceğiz. Çok çalıştık ve hazırlık dönemini iyi geçirdik. Ezeli bir rakibimize karşı mücadele etmek ekstra bir motivasyon veriyor. Buradan alınabilecek bir galibiyet sezonu olumlu etkileyecektir” dedi.

UMARIM KAZANAN BİZ OLURUZ

Necip Uysal, çok önemli bir maça çıkacaklarını ifade etti. Beşiktaş’ın emektar ismi, “Rakibimizin olumlu ve olumsuz yönlerini analiz ettik. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Taraftarımızından Trabzonspor maçındaki gibi bir atmosfer bekliyoruz. İnşallah kazanan biz oluruz. Şu anda takım ortamı çok iyi. İyi bir oyunla kupayı alarak sezona moralli başlamak istiyoruz” diye konuştu.

ASLAN DERBİYE HAZIR

Sarı-kırmızılılar, Beşiktaş derbisinin hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Okan Buruk’un duran top ve şut çalışmaları yaptırdığı antrenman karşılaşmanın taktik toplantısıyla sona erdi.

KARTAL’DA KUPA YEMİNİ

Beşiktaş, derbi maçının hazırlıklarını tamamladı. 5’e 2 pas çalışmasının ardından teknik direktör van Bronckhorst, maçın taktik çalışmasını gerçekleştirdi. Bu arada idmanı başka Hasan Arat, ikinci başkan Hüseyin Yücel ve yöneticiler de ziyaret etti. Sahanın ortasında futbolcularla kenetlenen Arat ve yönetimi, “Kupayı kazanacağız” mesajı verdi.

GÖZLER ICARDİ’DE

Sarı-kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk, Beşiktaş karşısında en çok Mauro Icardi’ye güveniyor. Galatasaray’a transferinden bu yana derbilerde oldukça etkili bir performans ortaya koyan Arjantinli yıldız, Beşiktaş’a karşı 4 maçta 5 kez gol sevinci yaşadı.

MAESTRO RAFA SİLVA

Beşiktaş’ın derbideki en önemli kozu yeni transfer Rafa Silva olacak. Teknik direktör van Bronckhorst’un orta saha ile forvet arasında oyunu yönlendirme görevini vereceği Silva’nın Galatasaray savunmasına zorluklar çıkarması bekleniyor. Yıldız isim, hazırlık maçlarında 2 gol atmıştı.

DEMİRBAY’DAN ŞOK TEPKİ

Sportcell’e röportaj veren Kerem Demirbay, yönetimin 8 numara transferi çalışmalarıyla ilgili çarpıcı konuştu. “Bu durum benim umrumda değil” diyen Kerem, “Bir gerçek var ben doğruları konuşuyorum. Bizim ülkede yabancı sevgisi çok. Burada belki bir yabancı futbolcu oynasa ismi Kerem değil, Kereminho olsa... Hiçbir şekilde konuşulmaz” dedi.

SÖZÜMÜZÜ TUTACAĞIZ

Başkan Hasan Arat, yeni sezonun tüm camiaya hayırlı olmasını diledi. Arat, “Güzel bir sezon geçmesini umut ediyoruz. Yolumuz açık, şansımız bol olsun. Biz Beşiktaş olarak çalışmalara devam edeceğiz. Biz bir takımız. Bu takım çalışmaya devam edecek. Verdiğimiz bir söz var ve tutacağız” dedi.

EMİRHAN’I AÇIKLADI

Arat, 23 yaşındaki stoper Emirhan Topçu transferini açıkladı. Beşiktaş’ın başkanı, “Bir transferin daha lisansı çıktı. Emirhan Topçu Beşiktaş’ı çok istedi. Hayırlı olsun” dedi.