Kuşadası’nda denize sıfır turizm arazisi 35 yıllığına kiraya veriliyor Kuşadası’nda denize sıfır turizm arazisi 35 yıllığına kiraya veriliyor
Önceki gün Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, “Kesinlikle İran’ın hesaplamalarını nasıl yaptıkları konusunda etkili olduğumuzu düşünüyorum” dedi. Sözcüye göre İran’ın misilleme tehdidinden sonra ABD’nin bölgeye konuşlandırdığı ikinci uçak gemisi USS Abraham Lincoln, savaş gemileri ve F-22 savaş uçakları, Tahran’ın hesaplarını bozdu. Singh, “Güçlerimizi korumak için bölgede olduğumuzu ve ihtiyaç duymamız halinde her zaman İsrail’in savunmasında yanında duracağımızı söyledik. Bunun İran’ın hesaplarını etkileyip etkilemediği konusuna gelince... Bence karar süreçlerini etkiledi” dedi.

‘SAVAŞ İSTEMİYORUZ’

Hizbullah’ın geçtiğimiz hafta İsrail’e yaptığı misillemenin büyük bir çatışmaya dönüşmemesi sonrası İran’ın da saldırısını kısıtlı tutup tutmayacağının gündemde olmasını değerlendiren Singh, “Size söyleyebileceğim şey, kimsenin bölgesel bir savaş görmek istemediği. Biz ise kesinlikle istemiyoruz” dedi.