Aydın'da sağlık ordusuna yeni katılan doktorlara uyum eğitimi verildi Aydın'da sağlık ordusuna yeni katılan doktorlara uyum eğitimi verildi
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50’nci yıldönümü törenlerine katılmak üzere CHP heyeti ile bugün Lefkoşa’ya gideceğini belirten Ayşe Güneş Ayata, Ankara’dan telekonferans yöntemiyle KKTC’nin resmi haber ajansı TAK’a konuştu. Harekât sırasında 19 yaşında bir üniversite öğrencisi olduğunu belirten Ayşe Güneş Ayata o günleri şöyle anlattı: “Kıbrıs’ta Yunan darbesi olduğu zaman 15 Temmuz’da babam Çin’de resmi bir ziyaretteydi. Hemen döndü. Birkaç gün sonra Kıbrıs müzakerelerine katılmak için annemle Cenevre’ye gitti. Evdeki gündem ise yaz tatiliydi. Babaannemle oturuyorduk. ODTÜ’de sosyoloji öğrencisiydim. ‘Tatile gitmek istiyorum’ diye serzenişte bulundum. 19 yaşında kızların o yıllarda kendi başlarına tatile gitmesi söz konusu değil tabii. Babam, çok yakın arkadaşı olan Turizm Bakanı Orhan Birgit’e ‘Tanıdık biri varsa, Ayşe de birkaç gün onlarla tatile gitsin’ demiş.

İLK TELEFONDA YANLIŞ ANLAŞILDI

Orhan Amca (Orhan Birgit) babam Cenevre’deyken beni ailesi ile tatile göndermek istedi. Cenevre’ye gitmeden önce babam, Başbakan Bülent Ecevit’le ‘Ayşe tatile çıksın’ ifadesini parola olarak belirlemiş, ama bizim haberimiz yok. Orhan Birgit, tatil izni almak için babamı Cenevre’den arıyor, ama ulaşamıyor. Orhan amca, Türk heyetindeki Haluk Ülman’a ulaşıyor ve “Ayşe tatile gitsin mi, Turan Güneş’e sorar mısın” diyor. Babam, “Ayşe tatile çıksın mı” sorusunu duyunca çok şaşırıyor. ‘Ayşe’nin tatili nereden çıktı” diyor. Haluk Ülman, “Turan hocam telaş edecek bir şey yok, tatil bu...’ deyince heyetteki bazıları böyle bir parola olduğunu öğreniyor, öğrenenlerden biri de annem.