Sağlık için pedal çevirdiler Sağlık için pedal çevirdiler
31 Temmuz tarihinde Paris 2024 Olimpiyatları'nda yarışacak olan Türk sporcuların maç programı merak ediliyor. Mete Gazoz, Filenin Sultanları, Busenaz Sürmeneli, Buse Naz Çakıroğlu ve daha birçok isim gündemde. Peki, Bugün hangi maçlar var? Mete Gazoz, Filenin Sultanları maçları ne zaman, saat kaçta?

Türkiye Olimpiyat maç programı, 31 Temmuz Bugün temsilcilerimiz tarafından gerçekleştirilecek olan maçları merak edenler tarafından araştırılmakta. Özellikle de olimpiyatlarda başarısı olan birçok isim, Türkiye Olimpiyat maç programı kapsamında kimler ile karşı karşıya gelecek merak konusu oluyor. Peki, Bugün hangi maçlar var? Mete Gazoz, Filenin Sultanları maçları ne zaman, saat kaçta?

TÜRKİYE OLİMPİYAT MAÇ PROGRAMI 2024

31 Temmuz Çarşamba günü Paris 2024 Olimpiyatları'nda yarışacak olan Türk sporcuların karşılaşmaları şu şekilde;

Atıcılık: 10:00 / Rümeysa Pelin Kaya

Judo: 11:00 / Fidan Öğel

Kürek: 11:24 / Elis Özbey

Yelken: 17:48 / Merve Vatan

Okçuluk: 20:29 / Elif Berra Gökkır-Nurul Azreena Mohammad Fazil

RÜMEYSA PELİN KAYA KİMDİR?

Rümeysa Pelin Kaya, 6 Ağustos 2000'de Kahramanmaraş'ta doğmuş bir Türk spor atıcıdır. Trap atış dalında yarışan Rümeysa Pelin Kaya, genç yaşta elde ettiği başarılarla dikkat çekmektedir.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden Kaya, elemelerde ilk gün 75 atışın 69'unu başarıyla gerçekleştirerek 20. sırada yer aldı.

 

Yarışmanın ikinci gününde yapılacak olan 50 atışlık elemelerde toplamda ilk 6'ya girmeyi hedeflemektedir. Bu derece, sporcunun finale kalmasını sağlayacaktır.

FİDAN ÖĞEL KİMDİR?

Fidan Ögel, 17 Ocak 2002 doğumlu, 22 yaşında Türk judo sporcusudur. 1.62 m boyundadır. 2022 yılında Varşova Avrupa Açık'ta bronz, Dünya Judo Gençler Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı.

 

Aynı yıl Paks Gençler Avrupa Kupası ve Avrupa Gençler Karma Takım Judo Şampiyonası'nda gümüş madalya elde etti. 2023 yılında Perth'te bronz madalya kazandı. 2024'te çeşitli uluslararası turnuvalara katıldı ve Fransa'nın Paris kentinde yapılacak 2024 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.