Samsunsporlu Bennasser'den taraftara çağrı! "Yanımızda olmaya devam etsinler..." Samsunsporlu Bennasser'den taraftara çağrı! "Yanımızda olmaya devam etsinler..."
Paris Olimpiyatları, bugün resmen başlıyor. Türkiye, 102 kişilik kadrosuyla sporun en prestijli organizasyonunda madalya arayacak.

ATEŞ YANIYOR

Olimpiyat ateşi, bugün resmen yanacak. Paris’in ev sahipliği yapacağı 2024 Olimpiyat Oyunları, saat 19.30’da düzenlenecek açılış töreniyle start alacak. Oyunlarda, toplam 204 ülkeden 10 bin 500 sporcu mücadele edecek. 32 spor branşı içinde yer alan 48 dalda düzenlenecek yarışlar sonrası 329 kategoride madalyalar sahibini bulacak. 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda yer alan karate ve beyzbol branşları organizasyondan çıkarılırken breakdans ilk kez olimpiyata dahil edildi. Türkiye; 18 branşta 54’ü kadın, 48’i erkek olmak üzere 102 sporcuyla olimpiyatta boy gösterecek. En fazla katılım, 16 sporcuyla atletizmde olacak. 17 gün sürecek ve 11 Ağustos’ta sona erecek olimpiyatlar; TRT Spor, TRT Spor Yıldız, Eurosport 1 ve Eurosport 2’den izlenebilecek.

AÇILIŞTA BİR İLK

Açılış töreninde bir ilk yaşanacak. Tören, alışılanın aksine tarihte ilk kez stadyum dışında gerçekleştirilecek. Sen Nehri kıyılarında düzenlenecek töreni yaklaşık 300 bin kişinin yerinde takip etmesi bekleniyor.

TÜRK BAYRAĞI ŞAMPİYONLARDA

Törende Türk Bayrağı’nı Busenaz Sürmeneli ile Mete Gazoz taşıyacak. 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan iki milli sporcu, kafilenin en önünde yer alacak. Türkiye, açılış töreninde 191. sırada geçiş yapacak.

GÖKKIR TARİH YAZDI

Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi okçulukta temsil eden 17 yaşındaki sporcumuz Elif Berra Gökkır, sıralama atışlarında 671 puan aldı. Milli okçu, kariyerinin ve kadınlarda olimpiyat tarihimizin en iyi derecesini yaparak 64 sporcu arasında 5. oldu. Güney Koreli Sihyeon Lim, 694 puanla dünya rekoru kırarak birinci sırada yer aldı. Gökkır, ilk turda sıralama atışlarını 60. sırada tamamlayan Malezya’dan Nurul Azreena Mohamad Fazil ile eşleşti. Karşılaşma 31 Temmuz Çarşamba günü saat 20.29’da başlayacak.

RAKİPLER BELİRLENDİ

Erkekler klasik yayda da sıralamalar dün yapılan atışlarla tamamlandı. Olimpiyat Şampiyonu milli sporcumuz Mete Gazoz 8, Ulaş Berkim Tümer 10, Abdullah Yıldırmış ise 58. sırayı elde etti. Mete; ilk turda Şilili Andres Ferrada, Ulaş; Meksikalı Carlos Rojas, Abdullah ise ABD’li Brady Ellison ile eşleşti.

EYFEL KULESİ HATIRASI

Olimpiyat için hazırlanan madalyalarda, Eyfel Kulesi’nin tadilatı sırasında çıkarılan demir parçalar da kullanıldı. Bu parçalar, madalyaların ortasına altıgen şeklinde yerleştirildi. Madalya kazanan sporcular, kentin simgesi Eyfel Kulesi’nden orijinal bir parçayı göğsünde taşıyacak.

İLK GÜNÜN PROGRAMI

09.30 Badminton grup maçları Neslihan Yiğit Arın 10.00 Atıcılık elemeler - İsmail Keleş, Yusuf Dikeç, Şimal Yılmaz, Ş.İlayda Tarhan 12.00 Cimnastik elemeler Erkekler bireysel ve takım 16.30 Boks son 32 turu - Hatice Akbaş, Gizem Özer, Kaan Aykutsun 20.30 Açılış töreni