Boeing işçileri greve gidiyor Boeing işçileri greve gidiyor
Turizmde Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) sürecinde duraksayan Avrupa pazarı, organizasyonun sona ermesinin ardından yeniden hareketlendi. Antalya’ya gelen turist sayısı 17 Temmuz itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12’lik artışla 7.5 milyonu geçti. En çok turist gönderen ülkeler arasında Rusya ilk sırayı alırken, Almanya ikinci, İngiltere üçüncü, Polonya dördüncü sırada kayıtlara geçti.

Yıl sonuna kadar 17 milyon turist hedefinin aşılması beklenen kentte, 18 milyon turist sayısıyla yeni bir rekora imza atılacağı öngörülüyor.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, hareketli geçen Kurban Bayramı tatili sonrası EURO 2024’ün de etkisiyle duraklama dönemi yaşadıklarını söyledi. Şampiyonanın kaynak pazarlardan biri olan Almanya’da yapıldığını hatırlatan Kavaloğlu, “O süreçte Almanya’dan ülkemize gelişlerde yavaşlama oldu. Şampiyona sonrası temmuzun ikinci haftası itibarıyla doluluklarımız yüzde 90’ın üzerine çıktı. Şu anda Antalya’da yüksek bir sezon yaşıyoruz. Avrupa pazarı tekrar canlandı” dedi.