Amatör Spor Haftası kutlandı Amatör Spor Haftası kutlandı
Ücretli öğretmenlik başvuruları için yoğun dönem başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 yeni eğitim ve öğretim yılı programını geçtiğimiz haftalarda duyurdu. başvurular ise e-devlet platformu üzerinden yapılacak. Peki, ücretli öğretmenlik başvuruları başladı mı?

Ücretli öğretmenlik başvurularının detayları için ilgili illerin Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılacak duyurular adaylar tarafından yakından takip ediliyor. İl ve ilçe bazında değişiklik gösteren ders ücreti karşılığı öğretmenlik için başvurular, form doldurularak yapılıyor. Peki Ücretli öğretmenlik başvurusu başladı mı, ne zaman?

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN 2024? Başvurular genelde Temmuz ve Ağustos ayı içerisinde alınıyor.

Ücretli öğretmenlik başvuru tarihi ve takvim detayları için başvuruda bulunulacak ilçenin Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bilgi alınması daha doğru olacaktır.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Başvurular online ortamda E-devlet üzerinden ve Online Ön Başvuru Formu üzerinden alınacak. Bu sebeple ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri'ni takip edilmesi

Genel olarak aranan şartlar şu şekilde: 1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için bu şart aranmayacaktır.) 2. Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

3. Türk Ceza Kanunu'nun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak. 4. Askerlik yükümlüsü olan adayların askerlikle ilişkisi bulunmamak.