Aydın’da Bafa Gölü’nün 8 bin yıllık hikayesi konuşuldu Aydın’da Bafa Gölü’nün 8 bin yıllık hikayesi konuşuldu
2024-2025 eğitim yılı içerisinde ücretli öğretmenlik yapmak isteyen birçok kişi tarafından Ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman 2024? Sorusu ile başvuru detayları araştırılıyor. Peki, Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı mı?

Ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman 2024? Sorusu, Ücretli öğretmenlik başvuru tarihi ve detaylarını merak etmekte olan birçok kişinin gündeminde yer alıyor. Ders ücreti karşılığında yapılan görevlendirmeler için öğretmen adayları başvurularını online olarak yapmaktadır. Peki, Ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman 2024? Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı mı?

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NE ZAMAN 2024?

Ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri ilçeden ilçeye farklılık göstermektedir. Bazı ilçelerde başvurular başlamışken, genellikle Temmuz ve Ağustos aylarında başvurular alınmaktadır. Kesin başvuru tarihleri için adayların bulunduğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin duyurularını takip etmeleri gerekmektedir. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılmaktadır.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ücretli öğretmenlik başvurusu için E-Devlet'e giriş yapıldıktan sonra, MEB'in Ücretli Öğretmenlik Başvurusu hizmeti seçilmelidir. Daha sonrasında açılan ekranda adayın doldurması gereken bir form görüntülenecektir. Formun doğru ve güncel bilgilerle doldurulmasının ardından, 'İleri' butonuna tıklanarak tercih ekranına geçilir. Burada, istenilen mezuniyet durumu, il/ilçe ve branş tercihleri yapılır. Son olarak, 'Ekle' ve 'Kaydet' seçenekleri tercih edilerek Ücretli öğretmenlik başvurusu tamamlanır.