iPhone 16 serisinin Türkiye fiyatları açıklandı, hani zam yoktu? iPhone 16 serisinin Türkiye fiyatları açıklandı, hani zam yoktu?
Akıllı telefon pazarındaki gücünü günden güne arttırmaya devam eden Xiaomi, bu süreçte eski kullanıcılarını da unutmuyor.

Bilindiği üzere Xiaomi satışları söz konusu olduğunda buna Redmi ve POCO cihazları da dahil. Yani şu anda Xiaomi dünyada en çok telefon satan 3. İsim ise bunda Xiaomi ve POCO’nun başarısı inkar edilemez.

Özellikle son 5 yıl içerisinde Xiaomi Pazar payını çok büyük ölçüde arttırdı. Nitekim arttırmaya da devam ediyor. Çinli üreticinin bu kadar başarılı olmasının temel nedeni ise tabi ki fiyat performans bazında güçlü cihazlar çıkarması.

Son raporlara göre Xiaomi, HyperOS’un yeni güncellemesini olabildiğince geniş tutmak istiyor. Hatta öyle ki 4 yıl önce çıkmış olan bir POCO ya da Redmi modeli bile bu güncellemeyi alacak.

Hali hazırda tam liste oluşmuş değil. Fakat Xiaomi HyperOS’un daha geniş kitlelere ulaşması için böyle bir planı devreye sokmuş görünüyor.

Elbette giriş seviyesindeki modeller bu güncellemeyi almayacaktır. Fakat orta ve üst segment POCO, Redmi cihazlarının yeni bir güncelleme alması gerçekten hoş. En azından bu kadar eski cihazların güncellenmesi Android kullanıcıları için çok alışıldık bir durum değil diyebiliriz.

Bakalım Xiaomi’nin bu hamlesi piyasadaki rakiplerini de benzer hamleler yapmak zorunda bırakacak mı? Bunu yakında göreceğiz.