Oturma bankını söküp, ağacın üstüne koydular Oturma bankını söküp, ağacın üstüne koydular
'Yarısı Bizden' kampanyasının başvuru süresi uzatıldı. Kampanya dahilinde ev ve iş yeri sahiplerine hibe ve kredi desteği sağlanırken; kiracılara da taşınma desteği sunuluyor. İşte, 'Yarısı Bizden' kampanyasına dair tüm merak edilen sorular ve yanıtları..

İstanbul'da kentsel dönüşüm için başlatılan 'Yarısı Bizden' kamapanyası devam ediyor. Çürük binaların yenilenmesi ve İstanbul'un olası bir depreme karşı hazırlanması amacıyla başlatılan kampanya kapsamında; hak sahiplerine 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi gibi imkânlar sunuluyor.

YARISI BİZDEN KAMPANYASININ BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yarısı Bizden kampanyasının başvuru sürecinin uzatıldığını açıklayarak, şu sözleri kaydetti; "Artık ‘Yarısı Bizden’ tarih kısıtlamasını kaldırıyoruz, 39 ilçemizde, vatandaşımızın süresiz başvuru yapmasının önünü açıyoruz. "

'Yarısı Bizden' kampanyası kapsamında hak sahiplerine destek ödemeleri yapılıyor. Hak sahiplerine bir konut için 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi ve diğer her konut için 1 milyon 400 bin lira kredi veriliyor. Aynı şekilde bu ödemeden iş yerleri de yararlanabiliyor. Bir iş yeri için 350 bin lira hibe, 350 bin lira kredi ve diğer her bir iş yeri için 700 bin lira kredi veriliyor.

BAKANLIK ÖDEMEYİ NE ZAMAN VE NASIL YAPACAK? Ödemeler hak sahibi adına yükleniciye yapılacak. Bakanlık ödemeleri yapıdaki hak sahipleri adına "hak sahiplerinin anlaştığı yüklenici"nin Emlak Katılım Bankası'nda açacağı vadesiz hesabına dört taksitle yapacak.

Kişi, kentsel dönüşüme giren binasını yeniledikten sonra ödeme yapmaya başlayacak. Yani ruhsat tarihinden 24 ay sonra ödeme başlayacak ve 10 yıla kadar vade uygulanacak.

YARISI BİZDEN KAMPANYASINA KİMLER KATILABİLİR? Kampanya dahilinde kredi için gelir şartı aranmıyor. Yarısı Bizden kampanyası dahilinde kiracıları da destek sağlanacak. Bu kapsamda taşınmazı kullanan kişiye bir kereye mahsus 100 bin lira taşınma desteği verilecek.

YARISI BİZDEN KENTSEL DÖNÜŞÜM KAMPANYASI BAŞVURU EKRANI İstanbul'da oturan ve kampanyaya başvurmak isteyenler e-Devlet üzerinden başvurularını yapabilir.