Gündem

Yaşadığı pelvik ağrının sadece ‘kadın olmanın bir parçası’ olduğu söylendi, aslında akciğerlerine yayılmış dev bir yumurtalık kanseriydi… ‘Şimdi beş yıl daha yaşayıp yaşamayacağımı bilmiyorum’

Yaşadığı ağrılar doktorlar tarafından görmezden gelinen genç kadının semptomları kötüleşince gerçek ortaya çıktı. Henüz 26 yaşındayken yumurtalıklarında tam 26 santimetre büyüklüğünde kanserli bir tümör olduğu anlaşılan genç kadın şimdi beş yıl daha yaşayıp yaşayamayacağını bilmeden tedavisine devam etmeye çalışıyor.

DOKTORU BESLENME VE EGZERSİZ ÖNERDİ

Birleşik Krallık, Norfolk’ta yaşayan Keesha Walden 2023'ün başlarında, 26 yaşındayken sol tarafında ağrılar yaşamaya başladı. Birkaç ay sonra adet dönemi düzensizleşmeye başladı ve ağrılar acı verici boyuta ulaşarak karnının alt kısmına yayıldı.

Doktor kontrolüne giden genç kadın, “Yediklerine dikkat et ve egzersiz yap” tavsiyesi aldı. Ancak ağrılar giderek şiddetlenmeye ve semptomlar da kötüleşmeye başlayınca yeniden doktora gitmek zorunda kaldı. Eylül ayında Keesha acil bir şekilde jinekolojiye yönlendirildi ve yumurtalıklarında kist olduğu düşünülen bir şey bulundu.