Boeing işçileri greve gidiyor Boeing işçileri greve gidiyor
Yeni eğitim öğretim yılına hazırlıklar yavaş yavaş başladı. Bu yıl okul öncesi, ilkokul ve ortaöğretim grubu için okul çantalarının kaça dolduğunu hesapladık. Okul öncesinde öğrencinin tüm ihtiyaçlarını içeren bir çanta en az 560 liraya doluyor. İlkokul kademesinde maliyet 225 lira ile bin 500 lira arasında, ortaöğretim kademesinde ise 560 ile bin 960 lira arasında değişiyor.

Okul hazırlığında en çok okulöncesi ve ilkokul velilerinin alışveriş yaptığını söyleyen kırtasiyeciler en uzun ihtiyaç listesinin de onlara ait olduğunu belirtti.

EN UZUNU OKULÖNCESİNİN

Çünkü ara sınıflar aynı malzemeleri kullanmaya devam edebilirken kademe başlangıçlarında okul çantalarına farklı ürünlerin girmesi gerekiyor.

Diğer yandan en uzun listeye sahip okulöncesi grubunda diğer kademelerde olmayan birbirinden çeşitli malzemelere gereksinim duyuluyor.

Hürriyet'ten Melike Çalkap'ın haberine göre, velilerin şu sıralar nadiren alışveriş yaptığını dile getiren kırtasiyeciler, ilkokul ve okulöncesi grubu için yoğunluğun ağustos ayının ikinci yarısında başlayabileceğini söyledi.

Diğer yandan kırtasiyeciler, internet üzerinden alışveriş yapmayı planlayan velileri de ‘sahte ürünler’ konusunda uyardı.

Online platformlarda genel raf fiyatının çok altında satışa sunulan ürünlerin çoğunlukla orijinal değil sahte olduğuna dikkat çekiliyor.

FİYATLAR ÇOK DEĞİŞKEN

Eğitim kademesi yükseldikçe ihtiyaçlar azaldığı gibi geçmiş kademelerde alınan ürünler de öğrenci ve velilerin yardımına koşuyor.

Ayrıca okul alışverişinde alınacak malzemelerin fiyatı nereden alındığına, kalitesine, türüne ve markasına göre değişiyor.