Gönüllü gençler ilkokul duvarlarını renklendirdi Gönüllü gençler ilkokul duvarlarını renklendirdi
ÖSYM tarafından yayınlanması beklenen YKS tercih kılavuzu programlar ve kontenjanların erişime açılması ile birlikte bugün tercih dönemi başladı. Peki, YKS tercih dönemi ne zaman başlıyor, bitiyor? YKS tercih yapma ekranı ve YKS tercih dönemi tarihleri!

YKS tercihleri başladı mı 2024? Sorusu, YKS sınavını tamamlayan adayların gündeminde yer alıyor ve adaylar tercihlerini ÖSYM’ye bildirmek için YKS tercih dönemini takından takip ediyor. Üniversite için tercihlerini bildirmek isteyen adaylar, bu sürecin ne zamana kadar geçerli olacağını merak etmekte. Peki, YKS tercih dönemi ne zaman başlıyor, bitiyor? YKS tercih yapma ekranı ve YKS tercih dönemi tarihleri!

YKS TERCİHLERİ BAŞLADI MI 2024?

YKS tercihleri, bugün (25 Temmuz Perşembe) itibarıyla başlamıştır. YKS tercihlerini ÖSYM’ye bildirecek olan adaylar, 25 Temmuz Perşembe gününden itibaren https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden tercihlerini bildirebilecek.

ÖSYM YKS TERCİHLERİ BİTİYOR?

YKS tercihleri 25 Temmuz Perşembe günü başlıyor ve 2 Ağustos 2024 Cuma günü sona erecek. Buna göre YKS tercihlerini yapacak olan adayların en geç 2 Ağustos 2024 Cuma gününe kadar tercihlerini bildirmesi gerekmektedir.

ÖSYM TERCİH TARİHLERİ NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan takvim doğrultusunda, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri, 25 Temmuz ile 2 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

YKS ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS üniversite tercih sonuçlarının açıklanacağı kesin tarih henüz belirlenmemiştir. Geçtiğimiz yıl tercih sonuçları 19 Ağustos'ta ilan edilmişti. Bu bilgi doğrultusunda, bu yıl sonuçların 13-14 Ağustos tarihleri arasında açıklanması beklenmektedir.

YKS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) https://sonuc.osym.gov.tr internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden öğrenebilirler.