“Sporun Oyuncakları” sergisi uzatıldı “Sporun Oyuncakları” sergisi uzatıldı
Sağlıklı ve lezzetli olmasıyla tüketilen yoğurt kısa sürede ekşime yapar. Özellikle bu yaz aylarında. Ancak doğru formülü uygularsanız uzun süre taze kalır.

Birçok yemeğin yanına yoğurt da tüketilir. Kısa sürede ekşime yapmaması için yoğurta bu yöntemi uygulayın.

Yoğurt bozulmuşsa bunun en büyük belirtisi kokusudur. Tze yoğurt hafif ekşimdi ve ferahlatıcı bir kokuya sahiptir. Normal yoğurda göre ise daha sıvımsı bir yapısı vardır.

Rengi de bozuk yoğurdu ele verir. Sarımsı, gri ya da yeşil renk alabilir. Yoğurdun içerisindeki mikroorganizmalar üremiştir ve yapısı bozulmuştur.

Bozulmuş yoğurt keskin ve acı bir tada sahiptir. Ağzınızda yanma hissi bırakıyorsa o yoğurt bozulmuştur.

Bozuk yoğurdun işaretlerini görerek sağlıklı bir yaşam elde edebilirsiniz. Ciddi mide rahatsızlıklarına yol açacak bozulmuş yoğurt için dikkatli olmak gerekir.

Yoğurdun kısa sürede ekşimesi saklama koşulları ile ilgili olabilir. Uzun süre taze kalacağı düşünülse de sıcak havalarda hemen bozulmaya başlayabilir. Bu nedenle doğru saklama tekniklerini bilmek işinizi kolaylaştıracaktır.

Yoğurt, açıldıktan kısa bir süre sonra tüketilmelidir. Ancak arta kalan yoğurdu saklamak istiyorsanız diğer gıdalarla karıştırmadan saklamalısınız. Bu durum bozulma süresini hızlandırabilir.