Gündem

Yurt Dışı Alışverişlerinde Vergi ve Limit Değişti! Alışveriş Siteleri Harekete Geçti!

Bakanlık tarafından alınan kararla birlikte, yurt dışından yapılan internet alışverişlerinde yeni düzenlemeler 21 Ağustos itibariyle yürürlüğe girdi. Hızlı kargo alışverişlerinin limiti 150 Euro iken 30 Euro oldu. Alışveriş siteleri harekete geçti. Ayrıntılar işte sizlerle...

Alınan karar doğrultusunda, yurt dışından posta ya da hızlı kargo ile gelecek ürünlerin alışveriş limiti, 150 Euro’dan 30 Euro’ya, Avrupa Birliği’nden (AB) gelen kargolarda vergi yüzde 18’den yüzde 30’a, diğer ülkelerden gelen kargolar için vergi yüzde 30’dan yüzde 60’a çıkarıldı.

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli IV sayılı listede yer alan eşya olması durumunda, söz konusu oranlara ek yüzde 20 oranında tek ve maktu vergi tahsil edileceği açıklandı. Ayrıca, yurt dışından gelen kişi yurt dışındaki ürünleri kendisi getiriyorsa, herhangi bir tarifeye tabii olmayacak.

Temu Yasası olarak da adlandırılan yeni karar doğrultusunda, online alışveriş siteleri, Ülkemizde de popüler ve sık kullanılan Çinli e-ticaret platformu Temu, yeni düzenlemenin açıklanmasıyla, platformdaki sepet limitlerini güncelledi. Şirket, tarafından yayınlanan açıklamayla birlikte, 2000 TL olan minimum sipariş tutarını 670 TL’ye indirme kararı aldığını açıkladı.