Su kıtlığı olan yıllarda pamuğa alternatif oldu Su kıtlığı olan yıllarda pamuğa alternatif oldu
Yüreğir ilçesi Solaklı Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan Ahmet Aslanhan, izinli olmasına rağmen 5 Ekim 2023'te gittiği Karataş Bulvarı'ndaki akaryakıt istasyonunda tuvalete girdi. İddiaya göre, bu sırada istasyonda bekleyen otomobildeki 2 kişiden kar maskeli olan M.G., tuvaletten çıkan Aslanhan'ı başından tabancayla vurdu. Aslanhan yere yığıldı, M.G. kendisini bekleyen otomobile binip kaçtı. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Aslanhan, hayatını kaybetti.

Ahmet Aslanhan’ı öldürdükleri iddiasıyla yakalanıp tutuklanan M.G., babası Cabbar Gündoğdu (40), amcaları Sezai Gündoğdu (39), Mehmet Gündoğdu (41) ve Adnan Gündoğdu (36) hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcı, sanıklar hakkında 'Tasarlayarak öldürme' suçundan iddianame hazırladı. Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame, incelemenin ardından kabul edildi. Savcı, 5 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmalarını istedi.

İddianamede, akaryakıt istasyonu kamera görüntüleri, bazı sanıklar, müştekilerle bilgi sahibi kişilerin ifadelerine yer verildi. Ahmet Aslanhan'ın öldürülmesiyle ilgili yapılan çalışmalarda ölenin oğlu Osman Aslanhan'ın 10 Mayıs 2023'te M.G. tarafından yaralandığı, bu olay sonrasında ise iddialara göre, 4 Ekim 2023'te Osman Aslanhan ve beraberindekilerle M.G.'nin bulunduğu araca ateş edildiği ve 1 gün sonra da Ahmet Aslanhan'ın öldürüldüğü belirtildi.