Apple Intelligence yapay zeka özellikleri neler vaat ediyor, hangi modellere geliyor? Apple Intelligence yapay zeka özellikleri neler vaat ediyor, hangi modellere geliyor?
Instagram 2 Ağustos’tan bu yana kapalı. Her ne kadar pek çok kişi VPN ile Instagram’a bir şekilde giriyor olsa da hem paylaşımlar, hem de etkileşimler dip yapmış vaziyette.

Bilindiği üzere yaklaşık olarak 2 gün önce Instagram Türkiye yetkilileri ile bir görüşme gerçekleşmişti. Bu görüşmenin akabinde ortak bir noktada buluşulamadığı belirtilerek, diyalog sürecinin devam edeceği belirtilmişti.

Görüşme sonrası Meta tarafından yapılan açıklamada ise Instagram’ın tekrardan erişime açılması için elimizden geleni yapacağız şeklinde bir ifade kullanılmıştı.

Fakat Hamas’ın ABD tarafından terör örgütü listesinde tutulması görüşmeleri çıkmaza soktu.

Son olarak Instagram’ın Türkiye’deki Hamas paylaşımlarına sansür uygulamaması talep edildi. Fakat bu talep kabul görmedi. Türkiye’den de geri adım gelmeyince iki tarafta şartların olgunlaşmasını beklemeye başladı.

Hali hazırda iki taraftan birisinin geri adım atmadan Instagram’ın tekrardan erişime açılması pek mümkün görünmüyor. Şu anda en olası senaryo, Meta’nın Türkiye’nin taleplerini kabul etmesi olacaktır. Aksi takdire Türkiye’nin tutumundan taviz vermeyeceği düşünülüyor.

Ayrıca son günlerde Instagram’ın kapalı olmasından ötürü büyük bir vergi tutarının zarar olarak Türkiye hanesine yazıldığına dair iddialara da açıklama getirildi. Instagram üzerinden yapılan e-ticaretin genel olarak telefon ya da whatsapp üzerinden gerçekleştiği ve bu alışverişlerin büyük bir kısmının vergilendirilmediği dolayısıyla bahse konu gibi devasa bir zararın olmadığı belirtildi.