Kuşadası’nda vandallar dur durak bilmiyor: Şimdi de çocuk parklarını hedef aldılar Kuşadası’nda vandallar dur durak bilmiyor: Şimdi de çocuk parklarını hedef aldılar
Altında kendi rekorunu kırmaya devam ederken, altına yatırım yapan yatırımcıların heyecanı iki katına çıkmış durumda. Fakat bu süreçte kazandım derken, zarar etmişte olabilirsiniz. Yaşar’da bu konuda açıklama yaparak, yatırımcıları tek tek uyardı!

Altın fiyatlarının artmasıyla beraber, sahte altın olaylarının oldukça arttığına dikkat çeken Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Yusuf Yaşar, altın alırken mutlaka güvenilir kuyumculardan alışveriş yapılması gerektiğine dile getirerek şu bilgileri aktardı;

Yaşar, postane önünde, hastane önünde altın satmaya çalışan kişilere güvenmeyin diyerek, “bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olun” uyarıda bulundu. Altını sahtesinden ayırmak için altının sesinin dinlenmesi gerektiğini söyleyen Yaşar, “Bütün kuyumcular sahte altını sesinden anlar. Bir de ağırlığından. Daha şüphelenirse eğer altını yakarız ve bu şekilde üzerindeki altın yaldız gider maden çıkar. Sertliğinden altın olup olmadığı anlaşılır. Daha fazla şüphelenirse eğer, ayar analiz yaptırırız ayar evinden eritip analiz yaparız” diyerek, kuyumcuların altının sahte olup olmadığını nasıl anlaşılabileceğini açıkladı.

Yaşar, altın alırken mutlaka güvenilir kuyumculardan alışveriş yapılması gerektiğinin önemine değinerek,

Altının Sahtesini teraziye bırakıldığına aldıklarını dile getiren Yaşar, sahte ürünü müşterinin elindeyken bile tahmin ederiz. Altın oranı çok önemli” dedi.