Kongre sürecinin, Genel Başkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın startı vermesiyle resmen başladığı AK Parti'de, hüsranın yaşandığı illerin başında gelen Aydın'ın yeniden ve yeni bir ruhlu yapılandırılması bekleniyor. Milletvekillikleri de yapan Kurucu İl Başkanı Ahmet Rıza Acar, Mehmet Erdem, Ahmet Ertürk, Sadık Atay, İl Genel Meclis Başkanlığı da yapan, Recep Tayyip Erdoğan'a peygamber benzetmesi yapmasıyla gündeme gelen İsmail Hakkı Eser ve Gökhan Ökten'in il Başkanlığı yaptığı Aydın Ak Parti'de ilk kez bir kadın ismin il başkanlığına getirilmesi gündeme geldi.

Kadın il başkanı

Genel ve yerel seçimlerde başarısız bir performans ortaya koyduğu ve teşkilatların motivasyonu sağlayamadığı, heyecanını attırarak çalıştırmadığı öne sürülerek eleştirilen ve sert tepkilerin hedefi olan mevcut İl Başkanı Gökhan Ökten'in görevden alınacağına kesin gözüyle bakıldığı Aydın AK Parti'de il başkanlığı koltuğuna ilk kez bir kadın ismin getirileceği iddiası kulislerde bomba etkisi yarattı.

Teşkilatta heyecan yarattı

CHP'li Kadın Büyükşehir Belediye Başkanının yönettiği Aydın'da, kadın bir milletvekili bulunan AK Parti'de İl Başkanlığı koltuğuna bir kadın ismin getirileceği söylentileri parti teşkilatlarında da büyük heyecan yarattı. Daha önce partide yönetiminde görev almış, görevi sırasında ortaya koyduğu performansı ve duruşu ile teşkilatların saygı, sevgi ve takdirini kazanmış olan bir isim olan kadın ismin Aydın AK Parti teşkilatlarında yeni bir heyecan dalgası başlatması ve parti içindeki egemen erkek çekişmesini sonlandırması bekleniyor.

Recep Tayyip Erdoğan: Kadının yer almadığı bir siyasi hareket yok olmaya mahkumdur

AK Partili Savaş Gediz’de partilileri ile bir araya geldi AK Partili Savaş Gediz’de partilileri ile bir araya geldi

Siyasette kadınların yer almasına büyük önem veren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yaptığı bir konuşmasında, “Kadının yer almadığı bir siyasi hareket yok olmaya mahkumdur” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, “Peki, sorun şimdi bu muhalefete, 'Sizin kadın milletvekili sayınız kaç? Kadın üyeniz ne kadar?' Göreceksiniz ki hepsi patır patır dökülüyor. Böyle bir dertleri de yok zaten. Ama bizim derdimiz var çünkü biliyoruz ki kadının yer almadığı bir siyasi hareket yok olmaya mahkûmdur. İşte, bizim siyasetimize kadın ve gençlik kollarımızın getirdiği zenginliğe şahit oldukça ne kadar doğru bir iş yaptığımızı tekrar tekrar görüyorum. AK Parti'nin bugüne kadar girdiği 15 seçimin tamamından açık ara birinci çıkmasında teşkilatlarımızın evlere girerek gönüllerini kazandığı hanımlarımızın çok önemli payı bulunuyor” ifadeleriyle siyasette kadına verdiği önemi ifade etmişti.