Siyaset

Aydın Gazetesi duyurmuştu: Bakanlık ödül gibi atamayı iptal etti

Aydın’ın Efeler ilçesinde Zeren Ertaş’ın asansörde sıkışarak hayatını kaybettiği Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Esra Çolak’ın 1. Derece Gençlik Merkezi Müdürü olarak atandığı ortaya çıkmıştı. Aydın Gazetesi’nin gündeme getirdiği atama kararı, Bakanlık tarafından iptal edildi.

Aydın’ın Efeler ilçesinde KYK’ya bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda 16 öğrencinin bindiği asansör 25 Ekim Çarşamba gecesi düştü. 15 öğrencinin yaralandığı olayda Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 4. sınıf öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetti.  Soruşturma kapsamında yurt müdürü Esra Çolak. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açığa alındı ve olayla ilgili müfettiş görevlendirildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görevden alındıktan sonra Gençlik Merkezi Müdürü olarak atanmıştı

Asansör faciasının ardından görevden alınan kurum müdürü Esra Çolak’ın 1. Derece Gençlik Merkezi Müdürü olarak atandığı ortaya çıkmıştı. Çolak’ın atama yazısında ‘hukuki dayanağı ve açıklama’ kısmında, “Adı geçenin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 43, 68/B ve 76’ncı maddeleri çerçevesinde Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde münhal bulunan 1 inci dereceli Gençlik Merkezi Müdürü kadrosuna atanması hususu” ifadeleri yer almış, yaşanan gelişmeyi Aydın Gazetesi ortaya çıkartmıştı.

Bakanlık iptal etti

Yaşanan gelişmelerin ardından gelen tepkiler üzerine Bakanlık atamayla ilgili tebligatı il müdürlüğüne yapmadan geri çektiği ve iptal ettiği bilgisine ulaşıldı.

Ağır cezada yargılanacaklar

Öte yandan, savcılık Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne yönelik yeni bir soruşturma daha başlattı. Aydın Gençlik ve Spor Müdürü Cenap Fillikçioğlu, Efeler Gençlik ve Spor Müdürü Mithat Yıldırım, KYK'dan sorumlu müdür Ahmet Keskin, Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu müdürü Esra Çolak ve Yatırım İnşaat Şube Müdürü Mustafa Bal hakkında soruşturma izni verildi.

İfadeye çağrılan Mithat Yıldırım, Ahmet Keskin ve Esra Çolak, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Aydın Geçlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu ve Şube Müdürü Mustafa Bal için ise adli kontrol kararı uygulandı.

Şahısların yargılanmasına ağır cezada devam edileceği öğrenildi.