Aydın Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Katılım çoğunluğunun sağlandığı ve toplamda 25 maddenin görüşüldüğü toplantıda maddeler ilgili komisyonlara sevk edildi.

Oturumda; son günlerde artan kadına şiddet olaylarına dikkat çekildi.

“Kadına Şiddet” temalı karikatür yarışması düzenlenmesine ve dereceye girecek olanlara ödül verilmesi maddesi meclis gündemine alındı.

Madde, Plan ve Bütçe Komisyonuna ile Kadın Aile Sosyal İşler Komisyonu’na sevk edilmesi için oylamaya sunuldu ve kabul edildi.

Davutlar Mahallesi’nin yeni mesire alanına kavuşmasına çok az kaldı Davutlar Mahallesi’nin yeni mesire alanına kavuşmasına çok az kaldı

“HEPİMİZİN ANNESİ KIZ KARDEŞİ EŞİ VAR”

Konu ile ilgili konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Son günlerde yaşanan ve İstanbul’da 2 tane kadına yapılan taciz olayıyla ilgili birçok kadın cinayetleriyle ilgili bizde buradan Aydın Büyükşehir Belediyesi, belediye başkanları ve çok değerli meclis üyeleri olarak kadına şiddet konulu karikatür yarışması düzenleme kararı aldık. Dikkatleri buraya çekmek istedik. Aklıma İstanbul Sözleşmesi geliyor. İyi hal indirimi aklıma geliyor. İyi hal indirimin kalkması gerekiyor. Parlamentoya büyük iş düşüyor. Cezalar, kravat taktı diye takım elbise giydi diye hafifletilmemeli. Bu işin siyasi partisi olamaz. Hepimizin annesi, kız kardeşi, eşi var. Daha güvenli bir ortamın yaratılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda ilginize de ayrıca teşekkür ederim.”

Öte yandan toplantıda; Büyükşehir Belediyesi’nde müdür ve üst kademe atamaları meclisin bilgisine sunuldu.

Atamalar şu şekilde;

Genel Sekreter: Ertuğrul Yamen

Yazı İşleri ve Karargah Dairesi Başkanı: Gürbüz Çelik

Ulaşım Dairesi Başkanı: Abdullah Ilgaz: