Aydın'da incir üreticilerine aflatoksin ve okratoksin uyarısı Aydın'da incir üreticilerine aflatoksin ve okratoksin uyarısı
BIST100 Endeksi günü %0,39 azalışla 10691,68 puandan tamamladı.

Toplam işlem hacmi 133 milyar 172 milyon TL oldu.

Günün öne çıkan haberleri şu şekilde:

BAKAN ŞİMŞEK'TEN DÜNYA BANKASI AÇIKLAMASI

600 milyon dolarlık kredi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Mehmet Şimşek, "Bu krediyle birlikte ülkemiz için 2024 yılı içinde Dünya Bankası tarafından onaylanan finansman tutarı 3,7 milyar dolara yaklaşmıştır. Ayrıca, depremlerden etkilenen illere yönelik projeler için bugüne kadar Dünya Bankası tarafından onaylanan finansman tutarı ise yaklaşık 2 milyar dolara ulaştı. Bu finansman, Dünya Bankası'nın ülkemize ve ekonomi programımıza duyduğu güvenin de göstergesidir." dedi.

DÜNYA BANKASI'NDAN TÜRKİYE'YE 600 MİLYON DOLARLIK KAYNAKDünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu bugün Türkiye’de Şubat 2023’te meydana gelen şiddetli depremler sonucunda yıkılan veya ağır şekilde hasar gören mikro işletmelerin yeniden canlandırılmasını desteklemeye devam etmek amacıyla sağlanacak 600 milyon dolar tutarında bir finansmanı onayladı.

PPK ÖZETİNDE DİKKAT ÇEKEN ENFLASYON DETAYI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), öncü göstergelerin temmuz ayında aylık tüketici enflasyonunu yukarı çekecek kalemlerin enerji, işlenmemiş gıda, alkol-tütün grupları olduğuna işaret ettiğini açıkladı.

Politika faizinin %50’de sabit bırakıldığı 23 Temmuz tarihi Para Politikası Kurulu toplantısının özetini yayımlayan TCMB, “Buna karşın, öncü göstergeler bu grupların dışlandığı çekirdek göstergelerde artışın görece daha sınırlı seyrettiğine işaret etmektedir” dedi.