Yeni yasama yılı ve CHP'nin izleyeceği yol haritası üzerine açıklamalarda bulunan milletvekilleri, yeni dönemin CHP'nin iktidar dönemi olacağını vurguladı.

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle oldu

“Yerel seçimlerde büyük bir başarı elde ederek Türkiye’de birinci parti olduk. Bu konjektörel bir sonuç değil. Yaptığımız son anketlerde CHP, yüzde 5 ila 10 puan önde çıkıyor. Bu da şunu gösteriyor ki önümüzdeki hem genel hem de yerel seçimlerin favorisi Cumhuriyet Halk Partisidir.

Cuma günü 4 milletvekili, il başkanımız, belediye başkanlarımız ve ilçe başkanlarımız ile bir araya gelerek uyum içerisinde yürüttüğümüz çalışmaların son istişarelerini yaptık.

Aydın’ın AK Parti iktidarından alamadığı hizmetleri alabilmesi için çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Seçmenin yoğun bir şekilde erken seçim talebi var. Biz de iktidarı toplumsal olayları çözebilmek adına istiyoruz.

AK Parti Aydın’da 22 yıldır somut olarak ne yaptı? İşte hepiniz görüyorsunuz. İktidar oldukları yıl boyunca Aydın’a getirdikleri hizmetler sınırlı. Çıldır havalimanı her seçim öncesi söz verilmesine rağmen yapılmadı. Adliye binası olmayan 2 ilden bir tanesi Aydın.

Tarımda maliyetlerin karşılanamadığı bir dönemden geçiyoruz.”

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz da özellikle çiftçilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini belirtti. Pamuk ve zeytin üretişinin zor durumda olduğunun altını çizen Karakoz, şunları söyledi:

“İktidarın tarım politikası nedeniyle yakında Aydın’ımızın dağlarından yağ, ovalarından bal akmayacak. Çiftçimiz çok zor durumda. Girdi maliyetleri çok fazla artık.

Bu fiyatlar devam ederse zeytin üreticileri, zeytin toplamayacaklarını söylüyorlar.

CHP’li Bülbül’den Başkan Ömer Günel’e ‘şeffaflık’ övgüsü CHP’li Bülbül’den Başkan Ömer Günel’e ‘şeffaflık’ övgüsü

Aydın’da çok ciddi su sorunu yaşandı. İktidarın bu politikası devam ederse 10-15 yıla kadar bu coğrafyada büyük su sorunları yaşayacağız.

İktidar çiftçilerin feryadını duymaz oldu. Biz bu yasama yılında da onların sesi olmaya devam edeceğiz.

İktidar hemen hemen Aydın’ın her yerine maden ve jeotermal ruhsatı verdi. Neredeyse evlerimizin avlusuna kadar girdiler.

Biz ilk seçimlerde iktidar olacağız.”