Ayşenur’un anneannesi Nevran Birden: “Gidip geleceğim dedi dönmedi” Ayşenur’un anneannesi Nevran Birden: “Gidip geleceğim dedi dönmedi”
ÖSYM tarafından düzenlenen pek çok sınav var. Bugün hangi sınavın yapıldığı merak konusu. Peki, Bugün hangi sınav var? Bugün hangi ÖSYM sınavı var, ne sınavı yapılacak?

Bugün hangi sınav var? Sorusu, 20 Temmuz Cumartesi gününün gelmesi ile birlikte birçok kişi tarafından merak edildi. Zaman zaman ÖSYM tarafından birçok farklı sınav türü gerçekleştiriliyor ve bu sınavlar genellikle hafta sonu uygulanıyor. Peki, Bugün hangi sınav var? Bugün hangi ÖSYM sınavı var, ne sınavı yapılacak? İşte 20 Temmuz ÖSYM sınavları!

BUGÜN HANGİ SINAV VAR?

Bugün uygulanacak olan ÖSYM sınavları arasında 2024-KPSS Lisans Alan Bilgisi 1. oturumu ve 2. oturum bulunuyor. Buna göre 20 Temmuz Cumartesi KPSS Lisans Alan Bilgisi 1. oturumu ve 2. oturumu gerçekleştirilecek. 20 Temmuz’da yapılacak olan KPSS alan bilgisi 1. gün sınavı, iki oturum halinde gerçekleştirilecek. İlk oturum saat 10:15'te, ikinci oturum ise 14:45'te başlayacak. Her iki oturum için de adaylara 150 dakika süre verilecek.

KPSS ALAN BİLGİSİ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

KPSS alan bilgisi sınav sonuçları, 23 Ağustos'ta ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayınlanacak. Buna göre KPSS alan bilgisi sınavına katılım sağlamış olan adaylar, sınav sonuçlarının adayların erişimine açılmasının ardından https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden kimlik bilgileri ile birlikte sınav sonuçlarına ulaşabilecekler. Sınav sonuçları ise 23 Ağustos’ta yayınlanacak.