CHP’li Süleyman Bülbül açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

TÜİK’in gerçek ekonomik rakamları gizlediği ve çarpıttığı, bu yolla görevi kötüye kullandığı yönündeki CHP grubumuzun yaptığı suç duyurusuna jet hızıyla Soruşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar verildi.

Yargı; yoksula, mazluma, hakkını arayana, vatandaşa gelince ağır aksak işliyor ama ucu saraya dokunan bir mesele olunca bir haftada sonuçlandırmışlar! TÜİK’in çarpıtılmış verilerle emeklinin, asgari ücretlinin, memurun cebinden çaldığı zamlar, soyut ve genel bir iddiaymış! Suç duyurusu hakkında, 7 günde karar vererek “Makul sürede yargılanma hakkı” bakımından ülkemiz adına bir ilke imza atan savcıyı da tebrik ediyoruz (!).

TÜİK’in enflasyon sepetindeki ürünlerin fiyat listesini yargı kararı doğrultusunda şeffaf bir biçimde ve aynı hızla açıklamasını beklerdik. Ancak, enflasyon sepeti ile ilgili olarak yapılan suç duyurusunda da yalnızca jet hızıyla Soruşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar verilmişti.

AK Partili Savaş’ın hizmet mesaisi hız kesmeden devam ediyor AK Partili Savaş’ın hizmet mesaisi hız kesmeden devam ediyor

Siyasallaşmış yargı nedir derseniz, TÜİK’in çarpıtılmış hileli verileriyle maaşındaki enflasyon farkı iktidar tarafından cebinden çalınan savcının dahi göz göre göre sarayın “hoş göreceği” kararı vermesidir, derim. TÜİK’in çarpıtılmış ve gerçek dışı verilerle yaratmaya çalıştığı sahte iyimserlik tablosuna, “En kötüsü geride kaldı” yalanlarınıza kim inanır? Emeklinin, dar gelirlinin, asgari ücretlinin, memurun hali ortada! Biz emeğin ve emekçinin hakkını savunuyoruz.

Hukuksuzluklara, talimatlı yargınıza, çarpıtılmış verilerinize, saraya bağımlı kurumlarınıza karşı dün mücadele ettik, bugün ve yarın da mücadelemize devam edeceğiz!